Arhiva 17.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

Mladen Bajić konačno primio Željka Knapića

Željko Knapić samo je jedan dan prošloga tjedna, u srijedu, 10. studenoga štrajkao glađu pred zgradom Državnog odvjetništva u Zagrebu. Naime, napokon ga je, nakon višegodišnjih pokušaja, na razgovor primio državni odvjetnik Mladen Bajić.
- Iznio sam osobno Bajiću svoj problem i na dobrom smo putu da se moj slučaj napokon počne razrješavati, rekao je Knapić koji je noć proveo pod vedrim nebom jer mu je komunalni redar naredio da ukloni šator. Knapić već godinama pokušava skrenuti pozornost javnosti na svoj slučaj zbog gubitka zemljišta na otoku Šipanu, danas izuzetno vrijednog (navodno oko 50 milijuna kuna), koje je izgubio zbog sprege politike i kriminala.
- Zbog sprege kriminala s politikom i pravosuđem u Varaždinu, taj se slučaj sustavno zataškava. Prevario me Ivan Žaja iz Varaždina, kamatar s preko 500 slučajeva posuđivanja novca, a u tome je sudjelovala i javna bilježnica Bojana Štimac, također iz Varaždina.
Općinski državni odvjetnik iz Varaždina Marino Hrain je, tvrdi Knapić, kaznenu prijavu odbacio iako nije ispitao sve svjedoke. Hrain je, ističe Knapić, kasnije unaprijeđen, pa sada radi u Uskoku. Knapić tvrdi kako Žaju nitko ne smije dirati te dodaje kako je to na svojoj koži osjetila istražna sutkinja Biserka Plesničar koja je protiv njega otvorila istragu.
- Istragu su zabranili suci Županijskog suda Mladen Oštrek, Igor Pavlić i Zdravko Pintarić, kaže Knapić.
“Žaja je poslovni partner Ivana Čehoka”
- Preko Ivana Žaje su deseci ‘uglednih i bogatih Varaždinaca’ plasirali sredstva, tj. kamatarili. Neki ne dopuštaju da se to sazna. Žaja je poslovni partner gradonačelniku Varaždina Ivanu Čehoku čiji je tast predsjednik Županijskog suda u Varaždinu i čija je supruga općinska državna odvjetnica u Varaždinu. To je dosad neviđena koncentracija moći u rukama jedne obitelji, kaže Knapić, i dodaje da je upravo zbog njegovog ustrajanja da otkrije Žajinu prevaru predsjednik Županijskog suda Ivan Masten u dnevnom tisku tražio ispitivanje podrijetla njegove imovine, a sutkinja Željka Mance osudila ga je na tri mjeseca bezuvjetnog zatvora zbog prijetnji kamataru Žaji.
- Kaznene prijave protiv tih osoba već godinama stoje u DORH-u i Uskoku, ali ništa se ne događa. Ovaj očajnički čin bio je moja molba, vapaj, poziv Mladenu Bajiću da ispravi užasnu nepravdu i pravomoćnu sramotu koju jedini on u državi Hrvatskoj može ispraviti te da dopusti da se istraga, koja je na takav način zaustavljena, provede. Neka to učini, ako ne zbog mene, onda zbog svih ljudi koji nemaju veze s pokvarenim političarima ili kriminalnim skupinama koje bi ih štitile, neka dade malom, nemoćnom čovjeku nadu da od ove države ipak može očekivati zaštitu i nadati se pravdi. Ja ne tražim niti osudu niti presudu, nego samo mogućnost da na sudu dokažem svoje tvrdnje, što mi je do sada bilo onemogućeno, zaključio je očajan Knapić u kojemu još tinja nada da se zastara, koja prijeti za dvije godine, ipak neće dogoditi. (eV,i)

Izvor: 2899