Arhiva 13.03.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

Mladen Novak o Mladenu Horvatu

Mladen Horvat tijekom protekle je četiri godine mandat načelnika Općine Nedelišće uspješno obavljao, o čemu svjedoči i velik broj pokrenutih i završenih projekata i investicija. Gledajući proteklo izborno razdoblje, Horvat spada među uspješnije SDP-ove načelnike i gradonačelnike. Međutim, proces kandidiranja za dužnosničke funkcije u SDP-u svakome omogućava isticanje kandidature, u svom očitovanju na prošlotjedni istup načelnika Općine Nedelišće Mladena Horvata kaže predsjednik Općinskog odbora SDP-a Nedelišća Mladen Novak. Podsjetimo, Horvat je Novaka prozvao da je odgovoran što nije izabran za kandidata za još jedan mandat prvog čovjeka Nedelišća. Kao glavne razloge naveo je taj što je svojevremeno odbio glasati za Vladimira Ivkovića za direktora Međimurje-Plina (što mu je, prema tvrdnji Horvata, upravo Novak sugerirao), kao i Novakov prijedlog da bude kandidat za međimurskog župana, što je Horvat odbio.
U svom pisanom osvrtu prozvani Novak nadalje navodi: “Općinski odbor nakon procesa kandidiranja i glasanja za kandidata za načelnika Općine Nedelišće odlučio je podržati Darka Daniju kao našeg kandidata za načelnika Općine Nedelišće na predstojećim izborima. To ne znači da Mladen Horvat više nema povjerenje bilo mene, bilo članova stranke, a jesmo li mi u SDP-u Nedelišća u pravu, konačni sud reći će birači. No, ponavljam, ovakva odluka ne znači da je Mladen Horvat loš ili lošiji izbor. On svojim ljudskim i političkim kvalitetama zasigurno može pripomoći i Nedelišćancima i SDP-u te sam siguran da će za njega biti mjesta u međimurskoj politici i nakon izbora“, ističe Novak i dodaje:
Nisam rušio
Perhoča
„SDP-ov kandidat za župana, unatoč medijskim nagađanjima proteklih mjeseci, već je duže vrijeme poznat te smatram bespredmetnim demantirati moju ponudu Mladenu Horvatu da bude SDP-ov kandidat za župana. Uvjeren sam da će koalicija predvođena SDP-om i naredne četiri godine upravljati Međimurjem. S druge strane, želim napomenuti da u SDP-u Međimurja ima dovoljno kvalitetnih ljudi koji mogu obnašati najviše rukovodeće funkcije u općinama, gradovima, Županiji i na državnoj razini, a među njih zasigurno spada i Mladen Horvat. No, o tome da je izostala potpora nedelišćanskog SDP-a za još jednu njegovu kandidaturu pokazuje i činjenica da je od 44 prisutna člana tek devet podržalo njegov prijedlog da cijela organizacija glasa o kandidatima za načelnika“, kaže Novak, inače poduzetnik iz Slakovca, vlasnik informatičke tvrtke CLab.
Sve preko
natječaja
„Što se tiče odnosa tvrtke CLab kojoj sam vlasnik i Međimurje-Plina, mogu reći da temeljem javnih i transparentnih natječaja poslovno surađujemo gotovo 20-ak godina. No, ta suradnja ne znači da sam s bivšim direktorom u prijateljskim odnosima, pogotovo ne takvima da bih za njega urgirao. Uvijek sam se trudio odvojiti poslovni i stranački život, a to ću učiniti i ubuduće. C Lab poslovno ne surađuje niti s jednim drugim javnim poduzećem iz Međimurja, a naš poslovni odnos s Međimurje-Plinom možete provjeriti kod njih“, poručuje Novak.
Nisam najmoćniji, nego najglasniji
Komentirajući kuloarske priče kako je upravo on jedan od najmoćnijih, odnosno najutjecajnijih SDP-ovaca u Međimurju, najprije se nasmijao, a zatim rekao kako prvi put čuje za takvo što.
„Možda sam samo najglasniji jer smatram da nam se sad, kad je stranka na vlasti i u Međimurju i u državi, pruža najbolja prilika za ostvarivanje željenih rezultata. Svima nam je potreban drukčiji način razmišljanja, u konačnici i u samome Nedelišću“, ističe Novak.
Ipak, premda tvrdi kako nema mnogo utjecaja u stranci, Novak kaže da je - uz župana Ivicu Perhoča, Sanju Krištofić, Deana Hunjadija i Veselina Biševca, dio najužeg stranačkog tima koji SDP priprema za predstojeće lokalne izbore. Obnaša i dužnost predsjednika Nadzornog odbora Mesapa, za što, kako kaže, ne prima naknadu. Tvrdi kako političkih ambicija izvan Međimurja nema. Posao mu je, naglašava, prvi.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3020