Arhiva 24.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:47.

Mladen Novak predsjednik međimurskog SDP-a

Mladen Novak iz Slakovca novi je predsjednik Županijske organizacije SDP-a Međimurja. Na nedjeljnim unutarstranačkim izborima provedenima po sustavu jedan član – jedan glas, od ukupno 723 člana izašla na birališta, Novaku su povjerenje ukazala 462 (63,9 posto), dok je njegov protukandidat, čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač izborio 261 glas, odnosno 36,1 posto.
- Pobijedio je SDP. Naši izbori su specifični, demokratski, a rezultat ostvaren u općinama i gradovima daje mi legitimitet za daljnji rad. I broj glasova koje je ostvario Stjepan daje mu pravo da sudjeluje u onom što slijedi. Čakovec čini trećinu organizacije i bez Čakovca ne može računati nijedna ozbiljna stranačka organizacija, pa tako ni SDP. Naš odnos i dalje će biti otvoren i prijateljski, rekao je u prvome komentaru nakon izbora Mladen Novak. U sličnom je tonu nastavio i Stjepan Kovač:
- SDP je pokazao da je demokratska stranka, što se vidi i po izlaznosti i po rezultatima. Pobijedio je kandidat za kojeg članovi smatraju da će bolje voditi stranku. Mi smo prije svega kolege i suradnju ćemo nastaviti, poručio je Kovač čestitavši Novaku.
Od ukupno 25 općina i gradova, Mladen Novak pobijedio je u 19, a Stjepan Kovač u Čakovcu (111 prema 43 glasa), Selnici, Strahonincu, Svetom Martinu na Muri i Štrigovi. U Murskome Središću broj glasova bio je izjednačen.
U predstojećem razdoblju slijede izborne konvencije na kojima će se birati potpredsjednici i stranačka tijela. Županijska konvencija bit će održana 22. studenoga.
Općine i gradovi
Izabrani su i predsjednici gradskih te općinskih organizacija SDP-a. Neki su novi, drugi su samo produžili svoje mandate, no, u svim gradovima i općinama bio je istaknut samo po jedan kandidat.
Novi predsjednik u Čakovcu je Mario Medved, koji je na tom mjestu zamijenio Veselina Biševca, u Prelogu Nenad Igrec umjesto Zvonimira Pavčeca, dok je u Murskom Središću Roberta Barat čelno mjesto prepustila Mariju Nereru.
Novi predsjednici su i Sanja Krištofić umjesto Rajka Lukmana u Strahonincu, Dean Hunjadi umjesto Gorana Petera u Svetoj Mariji, Petra Novinščak umjesto Mirka Krajačića u Svetom Martinu na Muri, Ruža Sermek u Šenkovcu umjesto Vladimira Kalšana, Katarina Kolarić umjesto Tomislava Malovića u Dekanovcu, Mihaela Martinčić umjesto Vlade Dolenca u Donjoj Dubravi, Tihomir Žuljić umjesto Gorana Lukše u Donjem Vidovcu, Danica Glad umjesto Nade Juras u Maloj Subotici i Matija Ladić umjesto Josipa Grašića u Pribislavcu. Dosadašnji povjerenik Roberto Ujlaki izabran je za predsjednika SDP-a u Kotoribi.
Predsjednici koji su i dosad obnašali tu dužnost su Josip Mlinarić u Belici, Mladen Novak u Nedelišću, Viktor Pintarić u Orehovici, Tatjana Ribić u Goričanu, Josip Katančić u Podturnu, Radovan Zadravec u Selnici, Mladen Špilek u Domašincu, Zoran Strahija u Donjem Kraljevcu, Anđelko Nagrajsalović u Svetom Juraju na Bregu, Stanislav Rebernik u Štrigovi i Biserka Tarandek u Vratišincu.
Velimir Kelkedi

Izvor: 3052