Arhiva 30.09.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

MLADIĆI NA MOPEDU NALETJELI NA DRVO: Poginuo Luka Horvat

Otac Mario Horvat (35) grčevito je, a istovremeno nemoćno, u rukama stis-kao osobnu iskaznicu svoga sina, 14–godišnjeg Luke koji je izgubio život u nedjelju, u 00. 50 sati. Nije mogao vjerovati da ga više nema, a nije mogao utješiti ni majku Manuelu (35) koja u šoku nije mogla ni stajati na nogama. Luka, učenik prvog razreda srednje škole, odjeljenje kovinotokara,  vozio je stari neregistriran moped i na njemu otraga svoga prijatelja, godinu dana starijeg Vinka.
Do odlaska kući kartali su se i zabavljali sa svojim društvom u kući jednog od prijatelja. Brdovit teren, kiša, slaba vidljivost i neočekivana prepreka na putu odjednom su uzrokovale udar u stablo hrasta koji se od mekog terena jednostavno spustio preko kolnika poput rampe i tako ostao. Trulo stablo nije izdržalo, čekajući prvu žrtvu. Luka je nosio kacigu, no to ga nije spasilo. Preminuo je na mjestu. Prijatelj Vinko, nakon udarca se otkotrljao sa sjedala na meko tlo pokraj ceste i teže je ozlijeđen. Mladići su prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec - Luka, na žalost, na patologiju, a Vinko na Odjel kirurgije na kojem su mu liječnici sanirali ozljede. Kažu da će se brzo oporaviti.
U kući Horvatovih žalost i nevjerica. Devetogodišnji Lukin brat Jan vijest o gubitku brata saznao je ujutro, nakon što se probudio. Otrčao je prijatelju vičući da to nije istina. Prijatelji s kojima je večer prije bio Luka Horvat okupili su se na mjestu tragedije, nijemo gledali na dijelove ispiljenog stabla hrasta, zapalili svijeće. To je bilo posljednje što su za njega mogli učiniti. Luka je sedma ovogodišnja žrtva u prometu na međimurskim cestama.

Zinka Čižmešija

Izvor: 2892