Arhiva 21.02.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

Mlatili me maloljetnici!

Oko 18.30 sati, 5. veljače Preložanin Ivan Bermanec (56) prolazio je centrom grada, ne sluteći što ga čeka. Gurao je bicikl i u jednom trenutku naišao na veću skupinu srednjoškolaca koji su čekali autobus na stajalištu kod preloške tržnice.
- Kao i svake večeri, prije Dnevnika, krenuo sam u šetnju. Obično to činim s prijateljima, no, na nesreću, te sam večeri bio sam. Prolazio sam pored veće skupine djece koja su čekala autobus i čuo svađu iz te grupe. Dogodilo se u sekundi: ko da me pogodio grom! Noge su mi se odvojile od asfalta i u sljedećem sam trenutku, zajedno s biciklom, pao na kolnik. Podigla su me i odbacila sigurno dvojica ili trojica maloljetnika. Nisam se uopće mogao snaći. Ležao sam na cesti kad je stigao prvi udarac šakom u nos. Odmah zatim i drugi - u čeljust. Osjećao sam da me oblijeva krv, no, nisam vidio napadača jer sam rukama štitio glavu od novih udaraca. Pritrčale su djevojke i davale mi rupčiće te mi brisale krv koja se već obilno slijevala s glave. Vikao sam: “Tko me napao!”, no, zbunjena djeca nisu odgovarala. Jedno dijete mi je šapnulo na uho da me udarao učenik prvog razreda iz Srednje škole u Prelogu. Ne koristim mobitel te sam, nakon što su me djeca podigla, oteturao do policijske postaje u Prelogu i prijavio nasilje. Policajci su me nakon alkotestiranja poslali u stanicu hitne pomoći, kamo sam također otišao pješke. Tamo su mi previli nos te me pitali imam li koga da me prebaci do čakovečke Hitne pomoći. Ponovo sam, onakav zbunjen i ozlijeđen, otišao pješice do kuće i pozvao sina koji me odvezao u čakovečku Bolnicu – ispričao nam je svoje viđenje priče Ivan Bermanec.
U policijskoj dokumentaciji (koju nam je sugovornik predočio) piše da I. Bermanec nije imao alkohola u organizmu. Iz medicinske dokumentacije vidljivo je da su mu utvrđeni fraktura nosa, ozljeda ramena, kontuzije po licu, ali i slomljen kutnjak na lijevoj strani donje čeljusti. S obzirom na ozljede postavlja se pitanje zašto su policajci i liječnici pustili okrvavljenog i ozlijeđenog 56-godišnjaka da sam prehoda pola Preloga kako bi primio pomoć?!
RASVIJETLJEN
PRELOŠKI MRAK
U Policijskoj upravi međimurskoj proteklih su dana rasvijetlili ovaj događaj te utvrdili pojedinačnu odgovornost sudionika, potvrđuje glasnogovornik Policijske uprave međimurske Zdravko Kolarić.
Na vidjelo je izašla činjenica da ni Bermanec djeci nije ostao dužan. Policija je utvrdila da su se maloljetnici naguravali pri čemu je jedan od njih nepažnjom oborio Bermanca koji ga je, potom, uz viku, i udario. Tada, drugi maloljetnik prilazi I. Bermancu i udara ga te mu nanosi lake tjelesne ozljede.
Prekršajnom sudu u Čakovcu bit će podneseni optužni prijedlozi protiv Ivana Bermanca, ali i maloljetnika koji ga je udario.
IZOLIRAN SLUČAJ?
Maloljetnik koji je udario Bermanca učenik je preloške Srednje škole, a ravnatelj Tomislav Gregur smatra da je riječ o izoliranom slučaju:
- Surađivali smo s policijom te im pomogli u detekciji počinitelja. Smatram da je riječ o izoliranom slučaju, kakvi ishodište obično imaju u lošem kućnom odgoju i(li) problemima u obitelji. Ne znam je li u ovom konkretnom slučaju doslovce o tome riječ, no, razredna zajednica i pedagoške službe naše škole radit će s djetetom i pojačano ga nadzirati – kaže ravnatelj Gregur.
Željka Drljić

Izvor: 3017