Arhiva 23.09.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:32.

Mogućnosti zapošljavanja roditelja djece s teškoćama u razvoju

U petak, 18. rujna u Velikoj vijećnici Međimurske županije održana je prezentacija za poslodavce iz naše županije na temu “Mogućnosti zapošljavanja roditelja djece s teškoćama u razvoju”.


Prezentacija je održana je u organizaciji Međimurske županije, Udruge slijepih Međimurske županije i Udruge Murid, koje trenutno provode europski projekt usmjeren na obitelji s djecom s teškoćama u razvoju - projekta
SHIFT. Predsjednica Udruge slijepih Međimurske županije, Marija Ciglar, predstavila je sam projekt SHIFT, kao i dosad postignute rezultate. Projekt „SHIFT“ vrijedan je 196.045,27 €, od čega 85% financira Europska Unija kroz Operativni program Razvoj ljudskih potencijala 2007-2013 / OP RLJP, shemu za dodjelu bespovratnih sredstava – Širenje mreže socijalnih usluga u zajednici, faza II, i ugovor s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje - Uredom za financiranje i ugovaranje EU projekata. Preostalih 15% financira Udruga slijepih Međimurske županijenjezini partneri. Projekt će se provoditi do kraja studenog 2015. godine.
Jedan od specifičnih ciljeva projekta SHIFT je ponuditi bolju mogućnost zapošljavanja roditelja djece s teškoćama u razvoju. Tako je dvadeset roditelja uključenih u projekt uspješno pohađalo organizirana stručna
usavršavanja u Pučkom otvorenom učilištu Čakovec – tečaj informatike te tečaj engleskoj i njemačkog jezika. U udruzi su posebno ponosni na zapošljavanje petero roditelja uključenih u projekt, s nadam da će do kraja projekta, ovakvih pozitivnih primjera biti još i više.


Poslodavci su tijekom prezentacije upoznati s mjerama aktivne politike zapošljavanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, te olakšicama koje mogu koristiti u slučaju zapošljavanja roditelja djece s teškoćama, ali i osoba s invaliditetom. U tu svrhu predana im je brošura s opisom samih mjera i olakšica, te popisom uvjeta koje trebaju ostvariti nezaposlene osobe, kao i sami poslodavci prilikom njihovog zapošljavanja.
Prezentaciji je prisustvovala i dožupanica Međimurske županije, Sandra Herman

Izvor: 3152