Arhiva 17.03.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

Moj Ljubek najbolje kuha!

Nova TV uskoro počinje emitirati najkreativniji i najatraktivniji kulinarski show Masterchef Hrvatska. Između 50 najboljih, u prvom krugu bit će i 43-godišnji Ljubo Matulin iz Donjeg Vidovca. On je bio u konkurenciji 1.500 prijavljenih kandidata, audicijom je ušao među 100 dobrih, a potom i među one najbolje. Svoje će kulinarske sposobnosti isprobati s natjecateljima iz svih hrvatskih krajeva, među kojima će biti 32 muškarca i 18 žena. Kako je Ljubo dospio u krug najtalentiranijih ?
- Prijavila me supruga Dragana koja je, kušajući ono što kuham, jednostavno rekla moj Ljubo najbolje kuha - kaže Ljubo.
Sada, kada je Ljubo „pred zidom“, Dragana kaže:
- Takvog gurmana kao što je on nema. Uživa posebno u jelima koje sam priprema i jelima kojima eksperimentira. Posebno je uspješan u spravljanju jela od naših slatkovodnih riba. Obožava spravljati domaća jela na brzinu, a pošto smo u kući doslovce svi čitav dan zauzeti, takva jela nam trebaju, pa Ljubo stavlja pregaču - kaže Dragana i priznaje kako kaska iza njega i usput uči. Njegovi najbliži, pogotovo Dononjovidovčani, s nestrpljenjem očekuju početak showa i kažu:
- Vjerujemo u našeg Ljubeka.
Mnogi su probali njegove specijalitete s obzirom da je Ljubo i ugostitelj i suvlasnik poznatog diskobara „Car“.
Ljubo je i poznat međimurski ribolovac, osvajač brojnih odličja. Za taj sport uvijek nađe vremena, a najbolja mu je riba koju sam ulovi i pripremi.
O showu ne smije govoriti, ali vjerujemo da će upravo dravska riba dati povod za „lizanje prstiju“.
Mladen Grubić

Izvor: 2916