Arhiva 01.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Monografija prošlosti za nove generacije

Dobrovoljni vatrogasci Male Subotice okupili su se s uzvanicima na prvom dijelu obilježavanja 120-godišnjice djelovanja DVD-a u mjesnom društvenom domu, na svečanoj sjednici te predstavljanju prigodne monografije. Predsjednik DVD-a M. Subotica Mladen Jelenić ukratko je iznio kronološki pregled najvažnijih, prijelomnih trenutaka koje je Društvo prolazilo tijekom više od stoljeća postojanja. Znatno opsežniji pregled ovog dijela malosubotičke povijesti zainteresirani mogu pronaći u monografiji Franje Mesarića Frenkija:
- Na monografiji sam, uz pomoć predsjednika DVD-a M. Subotica Mladena Jelenića te zapovjednika Miroslava Kocijana i tajnika Zorana Reifa, radio dvije godine. Nadam se da će knjiga naići na dobar odjek, a zainteresirani je mogu nabaviti u našem DVD-u, kaže F. Mesarić koji je odrastao uz malosubotičke vatrogasce, među kojima je nekad bio i njegov djed.
Uređivačka ekipa odradila je veliki posao: trebalo je detektirati ogroman broj fotografija i urediti more pisanog materijala te se nadaju da će ova knjiga novim generacijama ostati putokaz kroz prošlost. (žd)

Izvor: 3040