Arhiva 19.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

MONTREAL: Aplauzi i za Roberta Lisjaka

Na jednom od najvećih filmskih festivala u svijetu - Montreal film festivalu, mali broj nagrada namijenjenih najboljima uvijek je predmet želja njegovih sudionika. U tu vrstu, nagrađenih, ušao je i film Krste Papića Cvjetni trg, o čemu smo već pisali na stranicama lista Međimurje - upravo zato što je montažer filma Čakovčanin Robert Lisjak iz studija Dvije lije.
Lisjakova duga suradnja s Papićem ogleda se u montaži filmova Život sa stricem, Priča iz Hrvatske, Infekcija, Kad mrtvi zapjevaju, no, recentni uspjeh zacijelo će biti jedan od onih koji pobuđuju najširi osmijeh.
Cvjetni trg nagrađen je u konkurenciji World competition (Svjetska konkurencija) za koju je ove godine kandidirano 3.500 filmova. Prikazano ih je samo 18 i upravo je Cvjetni trg dobio nagradu Freedom of speech (Sloboda govora).
Objašnjenje nagrade ističe da se autor filmom “usudio izložiti svijetom raširen problem korupcije i njegovih veza s organiziranim kriminalom te njegovih funkcija kao sustava koji dotiče sve društvene razine”.
Gledajte Cvjetni trg u Čakovcu
Na pitanje Robertu Lisjaku kada ćemo u Čakovcu gledati film kojem je montažer, on odgovara:
- Čakovečka premijera bit će održana u četvrtak, 27. rujna, a nacionalna premijera pripada Zagrebu. Film će u kinima biti u listopadu. Iskustvo rada i druženja s Krstom Papićem profesionalno je i ljudsko bogatstvo koje je, ovaj put, nagrađeno svjetskom nagradom kakvu priželjkuju i puno istaknutije i skuplje produkcije. Imamo čime biti zadovoljni, no, evolucija šire javnosti tek predstoji. Zanima nas što će misliti publika Cvjetnog trga - kaže Lisjak.
A. Ličanin

Izvor: 2995