Arhiva 26.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Mr.sc. Ivan Kvakan junak ljubitelja malih životinja

U akciji Junaci za sva vremena koju je u posebnoj emisiji srijedom vodio Ljudevit Grgurić Grga na 2. programu Hrvatskog radija tražeći najbolje, odnosno najomiljenije predstavnike pojedinih zanimanja, poznate i poštovane u svojoj djelatnosti i u svojoj najbližoj okolini, junakom za sva vremena glasovima slušatelja radija u profesiji veterinara izabran je mr. sc. Ivan Kvakan, dr. vet. med. - vlasnik vaterinarske ambulante Mr. Kvakan u Čakovcu.
Tu ambulantu znaju dobro mnogobrojni vlasnici malih životinja, pasa i mačaka u prvom redu, ne samo iz Međimurja, već i iz susjednih županija.
I. Kvakan svoj je staž započeo u ruralnom okolišu donjeg Međimurja sedamdesetih godina prošlog stoljeća i ušao u struku na onaj starinski, teži način, radeći i za današnje prilike nezamislive zahvate na životinjama u improviziranim uvjetima na seoskim gospodarstvima, samo da bi se spasilo blašće važno za to gospodarstvo.
S jednakim žarom radi i danas, ali u svojoj suvremenoj, tehnički iznimno opremljenoj ambulanti, u liječenju malih životinja, kućnih ljubimaca.
Još uvijek s izuzetnom energijom dočekuje svoje uglavnom repate pacijente s kojima se komunicira na specifičan način i kaže:
- Svaka životinja s kojom je vezana obitelj za tu je obitelj dragocjena, u svakom pogledu. Zato, kad se dogodi kakav incident sa zdravljem mačke ili psa bez kojih ukućani ne mogu zamisliti svoju svakodnevicu ili koji su neizostavan dio nečijeg djetinjstva, uvijek mislim: bolje da s mog čela poteče znoj u potocima u pokušaju da se spasi životinja, nego da s dječjeg lica padne ijedna suza. U tome sam puno puta uspio, ne uvijek. Život je ipak okrutan ponekad, ali kad dijete presretno ponese svog ljubimca doma - i ja imam veliku satisfakciju i novu motivaciju za posao kojim se bavim cijeli život... (MB)

Izvor: 2987