Arhiva 17.06.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:45.

Mrsić: Inspekcije ostaju u Varaždinu

U ponedjeljak je u radnom posjetu Međimurskoj županiji boravio ministar rada i mirovinskog sustava prof. dr. sc. Mirando Mrsić. Na sastanku održanom u uredu župana, župan  Matija Posavec, zajedno sa zamjenikom Zoranom Vidovićem, s ministrom je razgovarao o kretanjima na tržištu rada u Međimurju, problemu sive ekonomije i rada na crno, kao i sustavu javnih radova, stručnog osposobljavanja, ali i o problematici inspekcije rada koja je od nedavno smještena u Varaždinu.
-Inspekcija će ostati u Varaždinu, kako je i određeno novim sustavom, ali  inspektori više neće biti vezani uz svoje mjesto prebivališta - izjavio je  ministar Mrsić.
Župan Posavec osvrnuo pak se na problem nezaposlenosti:
-Nećemo biti zadovoljni sve dok imamo nezaposlenih. Trend nezaposlenih je u padu, ali ne zbog sezonskih zapošljavanja već zbog kvalitetnih gospodarskih rezultata i aktivnosti na području Međimurske županije–naglasio je Posavec. Nakon sastanka sa županom, ministar Mrsić aktivno je sudjelovao u radu GSV-a Međimurske županije, na kojem je također slušao kritike zbog seljenja inspekcija u Varaždin. (vt)

Izvor: 3086