Arhiva 17.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

MTČ: Radnici odustali od stečaja

Proteklog četvrtka na Trgovačkom sudu u Varaždinu trebalo je biti održano ročište na kojem bi se odlučivalo o pokretanju stečaja za MTČ d.d. Čakovec. Međutim, u ponedjeljak su predstavnici radnika sa stečajnim sucem održali sastanak ne kojem su priložili zahtjev za obustavu pokretanja stečajnog postupka, pa ročište nije niti održano.
Prema riječima glavnog sindikalnog povjerenika Stanka Posavca, od stečaja se odustalo nakon što je Uprava društva ispoštovala sve na što se nedavno obvezala potpisivanjem izjave. Tako su isplaćene zaostale plaće, jubilarne nagrade, putni troškovi..., a do 23. prosinca trebala bi na račune radnika sjesti i plaća za studeni. Zahtjev za obustavu postupka pokretanja stečaja na skupu radnika potpisalo je 132 od 155 zaposlenih radnika u MTČ d.d.-u, čime, čini nam se, nisu baš bili oduševljeni u Sindikatu tekstila, obuće, kože i gume u kojem izražavaju otvorenu sumnju da će se stvari u d.d.-u poboljšati. Stanko Posavec nije želio komentirati odnos sa svojim granskim sindikatom, ali vjeruje da će se poduzeće izvući iz dugogodišnje krize.
- Zadovoljan sam što smo prikupili toliko potpisa, kako ne bi kasnije netko rekao da smo nešto radili na svoju ruku, rekao je Posavec. Mislim da smo kao predstavnici radnika krajnje korektno obavili svoj posao, ali daleko od tog da su svi problemi sada riješeni, još nam nisu zaposleni svi kapaciteti. Međutim, sada sve ovisi o Upravi. Mi smo spremni zasukati rukave, pokazali smo da znamo raditi, a Uprava neka se pobrine za osiguranje redovite dobave energenata i repromaterijala, rekao je glavni sindikalni povjerenik.
V.Trstenjak

Direktor traži posao u Županiji
Vlado Bošnjak, direktor MTČ d.d.-a, javio se na natječaj za radno mjesto pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, promet i europske integracije Međimurske županije. Bošnjak je prošao prvi filter udovoljavanja formalnih uvjeta iz natječaja, a sada mu slijedi još i pisano testiranje. Osim Bošnjaka, za ovo radno mjesto natječe se još 7 kandidata. Državna služba je ipak državna služba...(vt)

Izvor: 2851