Arhiva 07.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

MTČ TVORNICA ČARAPA U STEČAJU!

Proteklog utorka održana je skupština vjerovnika MTČ Tvornice čarapa u stečaju na kojoj je donesena odluka o obustavljanju poslovanja i prodaji Čaraparije.
Nakon odluke Skupštine, Trgovački sud donijet će rješenje o prodaji, a nakon isteka roka od 30 dana, raspisat će se javna dražba. Prva javna dražba ići će po procijenjenoj vrijednosti od 48,5 milijuna kuna, koliko vrijede nekretnine.
Tome treba dodati još 6 milijuna, na koliko su procijenjene pokretnine. Prema riječima stečajnog upravitelja Želimira Uršulina, interesa za strojeve ima više nego za kompletnu tvornicu. Stečajni zastupa stajalište da bi bilo najbolje prodati tvornicu u kompletu, pa zasada, barem u prvom krugu, neće pristati na to da se prodaju samo strojevi. Sada je na Odboru vjerovnika da se pripreme uvjeti prodaje.
U Čarapariji je od 15. travnja u zakupu varaždinska T7 grupa, međutim, kod sklapanja ugovora o zakupu unjeta je klauzula kako se zakupac u roku od šezdeset dana od dana prodaje mora maknuti iz tvornice, tako da niti budući kupac, ali niti sadašnji zakupac ne bi trebali imati problema, ako do prodaje dođe, jer otprilike dva mjeseca traje i procedura od kupnje do sređivanja svih “papira”.
- Ima nekakvog interesa - istina, ne prevelikog za kupnju cijele tvornice. Ja bih to prodao u kompletu, pa makar po nižoj cijeni. Samo da ju kupi netko tko bi i dalje proizvodio čarape i zaposlio bivše radnike koji to znaju raditi, rekao nam je stečajni upravitelj.
V.Trstenjak

Izvor: 3002