Arhiva 13.10.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:17.

MUK NA 95 MHz KOTORIPSKOG RADIJA "MEĐIMURJE"

Nekoliko dana prije obilježavanja Dana Kotoribe, koji su organizirani u suradnji s mjesnom radiopostajom Međimurje, ona je prestala s emitiranjem. Bilo je to 12. rujna, a objašnjenje slušateljima je “da će prekid programa trajati svega nekoliko dana zbog preseljenja u nove prostore”. Otada je prošlo mjesec dana, a Radio i dalje šuti.
Od svoga postojanja, gotovo 12 godina, prostorije Radija su na lokaciji u Ulici kralja Tomislava 139, u poslovnoj zgradi kotoripskog poduzetnika Željka Kosa. Sada mu je dozlogrdio nekorektan odnos vlasnika Radio Međimurja, pa je zatražio da se isele. Kos kaže kako je osnovni razlog što im je otkazao stanodavstvo nepridržavanje ugovora, odnosno neplaćanje najamnine, a ne, kako su neki nagađali, političke prirode. Naime, i Željko Kos i vlasnik Radija, Varaždinac Robert Veseljak, bliski su HDZ-u.
Kos je tražio da se prije iseljenja plate dugovanja. No, dvojica preostalih djelatnika Radija nisu gubila vrijeme, pa su svu radijsku opremu isključila, razmontirala, natovarila na traktor i ispraznila prostore te je prenijela u zgradu Općine Kotoriba koja im je širokogrudno otvorila vrata.
U razgovoru s općinskim načelnikom Ljubomirom Grgecom (SDP) doznajemo kako je Općina voljna, u skladu sa zakonskim okvirima, Radiopostaji Međimurje ustupiti prostore za daljnji rad. U međuvremenu, u dogovoru sa svojim pretpostavljenim, direktorom Robertom Veseljakom, dvojica djelatnika prijavila su se Hrvatskom zavodu za zapošljavanje čekajući rasplet sudbine kotoripskog Radija. Jedan od njih je i Alen Fuš, čovjek koji je od prvog dana u tom radiju i njegov je zaštitni znak. On, pogođen situacijom, o svemu tome nije želio ništa govoriti.
Htjeli smo čuti i Roberta Veseljaka, kako on vidi budućnost Radio Međimurja, s obzirom da je odavno ugasio i Gradski radio Čakovec preko čije se frekvencije reemitirao program kotoripskog Radija. Autor ovoga priloga pisano se obratio gospodinu Veseljaku, ali nije dobio nikakvu povratnu informaciju?!
U međuvremenu, internetski portal Općine Kotoriba prenosi kako je spomenuti gospodin potvrdio da se Radio iselio iz dosadašnjih prostora i da će s emitiranjem početi već 15. listopada. Hoće li tako i biti čut će se već ovaj vikend. Nastavku emitiranja u prilog ide koncecija koju je Radio dobio za donjomeđimursko područje i vrijedi daljnjih devet godina.
Slušateljima donjeg Međimurja i mađarskog Pomurja Radio Međimurje prirastao je srcu i uhu, pa ga s nestrpljenjem očekuju u eteru.
Mladen Grubić

Izvor: 2946