Arhiva 09.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

Na autobusnom lani pet izgreda srednjoškolaca, na željezničkom mirno

- Na željezničkom kolodvoru u Čakovcu u 2014. godini nije bilo operativno interesantnih događaja – izjavio je Krešimir Jurčević, načelnik Policijske postaje Čakovec, na policijskoj presici u ponedjeljak ujutro. No zato je na autobusnom kolodvoru policija zabilježila pet izgreda.

 

- Zabilježili smo dva kaznena djela nanošenja lakših tjelesnih ozljeda, oba događaja bila su u veljači. K tome, počinjena su na autobusnom kolodvoru i tri prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira. Bila je riječ o tučnjavi, drskom ponašanju i vrijeđanju zaštitara, a sve je bilo u travnju – kazao je Jurčević. Policiji je dojavljena i jedna tučnjava u autobusu koji dovozi srednjoškolce, na čakovečkoj obilaznici, u studenom.

 

Svi počinitelji su pronađeni i prijavljeni Prekršajnom sudu u Čakovcu, dodao je te prokomentirao i stanje sigurnosti u Perivoju Zrinskih. - Svake godine u Perivoju je sve manje sigurnosno interesantnih događaja. Lani je evidentirano jedno kazneno djelo nanošenja teških tjelesnih ozljeda; jedna osoba teško je ozlijeđena prilikom tučnjave grupe mladića u noćnom izlasku, kojoj je kumovao i alkohol. Osim toga, ukradena su dva mobitela, a svi počinitelji kaznenih djela pronađeni su. 

 

Posljednje razbojništvo u Perivoju počinjeno je 2012. godine – kazao je Jurčević te dodao da je k tome u Perivoju počinjeno osam prekršaja iz Zakona o javnom redu i miru. Za kraj, Jurčević je iznio podatak da su policajci lani imali oko dvije tisuće ophodnji Perivoja. - Želim napomenuti da svakodnevno obilazimo lokacije kojima se kreću maloljetnici po dolasku i odlasku iz škole, u podne i oko 19 sati – ustvrdio je Jurčević.

Izvor: 3120