Arhiva 23.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

NA DAN OPĆINE ŠENKOVEC I SLUŽBENO OTVOREN OBJEKT SPORTSKO REKREACIJSKOG CENTRA „GORČICA“

 

Za uzor ostalima, ljestvica je i dalje visoko podignuta!

 

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća održanom u sada potpuno uređenom objektu Sportsko rekreacijskog centra „Gorčica“ općina Šenkovec u petak je obilježila svoj dan. Uz čelnike međimurskih gradova i općina svečanosti su prisustvovali i zamjenik ministra kulture Alen Kajmović ( nekadašnji pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Općine) te pomoćnik ministra gospodarstva Ismar Avdagić, gradonačelnica Ozlja Gordana Lipšinić, kao i načelnik Šenkovcu prijateljske općine Krašić – Josip Petković Fajnik.

 

Nakon pozdravnih riječi predsjednika Općinskog vijeća Antuna Jurasa, na najznačajnije projekte u općini u proteklom razdoblju podsjetio je načelnik Saša Horvat:

 

Odradili smo prvu fazu rekonstrukcije Ulice Josipa Bedekovića, napravili nogostup  od spoja s ulicom braće Radić pa sve do i općinske zgrade pri čemu smo od Ministarstva gospodarstva dobili 70.000 kuna za sufinanciranje nogostupa .

Rekonstruiran je i odvojak iznad spomenute ulice pa je ukupna investicija iznosila oko 2,000.000 kuna. U suradnji s Hrvatskim cestama i Gradom Čakovcem izgrađena je pješačko-biciklistička staza uz prometnicu prema Mačkovcu pri čemu je Općina izdvojila 570.000 kuna. Za iznos od 450.000 kuna sanirano je i odlagalište opasnog otpada zbog čega smo određene projekte nažalost morali otkazati. No, ta priča za nas neće biti završena sve do trenutka kad se u općinski proračun ne vrati novac koji je općina  morala potrošiti zbog nečijeg nemara i želje za što većom financijskom dobiti nauštrb  zdravlja mještana.

 

Zahvaljujući sufinanciranju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja od oko 100.000 kuna (Općina je dala 70.000 kuna ) na općinskom vrtiću „Vrapčić“ izmijenjena je i stolarija.  Posebno smo ponosi na to što je Šenkovec bio  prva i jedina općina u Međimurskoj županiji koja je donijela odluku o sto postotnom financiranju nabavke školskih udžbenika, a samim time je potakla i ostale općine da u suradnji sa Međimurskom županijom naprave isto, kazao je Horvat.  Istaknuo je i da je uređenjem unutrašnjosti objekta vrijednim 520.000 kuna  u potpunosti zaokružena investicija dogradnje SRC-a Gorčica ukupne vrijednosti 1,800.000 kuna, pobrojao je Horvat.

 

 

Na sjednici su ovogodišnjim dobitnicima uručene i općinske nagrade. Povelja općine dodijeljena je ogranku Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata za, uz ostalo, pružanje pomoći članovima, sudjelovanje u nizu mjesnih aktivnosti te humanitarnim akcijama, a priznanje DVD-u Šenkovec, „mladoj“ općinskoj udruzi koja je za vrijeme poplava  sudjelovala u više od 20 intervencija na području Gunje i Račinovaca. Na kraju svečane sjednice, rezanjem vrpce i službeno je otvoren objekt SRC-a „Gorčica“.

 

Izvor: 3134