Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Na kat više, životno iskusniji

Od početka rujna 34-ero učenika 4. razreda OŠ Jože Horvata Kotoriba preselit će iz prizemlja na kat škole, simbolično i stepenicu više u njihovom daljnjem školovanju. Prije toga su se, 1. i 2. srpnja učenici 4.a oprostili od svoje učiteljice Danijele Sabol, a učenici 4.b razreda od svog učitelja Mladena Grubića. Oproštaj je bio popraćen kolažnim programima koje su „mališani“ prezentirali svojim roditeljima, bakama, braći...
Bila je to prigoda za podjelu svjedodžbi i nagrada učenicima koji su od prvog do četvrtog razreda bili odlični, s prosjekom ocjena 5,0 i uzornim vladanjem. Učitelji su im tada, prema putu daljnjeg odrastanja, uputili prigodne riječi:
- Ne budimo tužni, naprotiv, budimo sretni što smo jedan dio našeg života proveli zajedno. Naučili smo mnogo toga, postali stariji, ozbiljniji, pametnij... - poručila je svojim učenicima Danijela Sabol.
- Želim da se u ovom sastavu nađemo i nakon četiri godine, kada ćete napustiti ovu školu. Ako se to dogodi, u što ne sumnjam, bit ću najsretniji čovjek, no, i ovako sam sretan i zadovoljan što sam vam bio prvi oslonac u vašem daljnjem školovanju - riječi su učitelja Mladena.
Pismo rastanka učiteljici Danijeli pročitala je učenica Mateja Balog: Gotovo je za ove 4 godine učenja i mučenja, smijeha i plača, slaganja i neslaganja. Radosni smo jer idemo dalje - rekla je, između ostalog, mala Mateja.
Učitelji su sa zahvalnošću primili prigodne poklone, a potom je uslijedilo druženje roditelja i djece.(MG)

Izvor: 3038