Arhiva 19.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Svinjske finote, riblji paprikaš i srneći gulaš

NA PRILOČKOM KOLINJU 2009.

Ovogodišnja, inače tradicionalna, manifestacija Priločko kolinje održana je u organizaciji caffe bara Kapljica i preloške Turističke zajednice (točnije Ivana Gradečaka), a da su organizatori dali sve od sebe svjedoči činjenica da se brojni posjetitelji nisu počeli razilaziti do kasnih poslijepodnevnih sati. Mnoge udruge, obiteljska - poljoprivredna gospodarstva i pojedinci uključili su se u manifestaciju te prikazali starinske običaje, ali i međimurske kulinarske specijalitete. Pametno osmišljena koncepcija zabavnog programa, uz dobar zalogaj i kapljicu u Kapljici, učinila je svoje - vrijeme je letjelo. Dobro je što su u goste kolegama iz TZ-a Preloga stigli predstavnici Turističke zajednice Međimurja i Čakovca jer se imalo što vidjeti i naučiti. “Prijestolnica” Međimurja je, za razliku od malog Preloga, veći dio godine u turističko-zabavnom smislu - mrtva. A ljudima tako malo treba...
U programu koji je tehnički i glazbeno podržao Studio M iz D. Kraljevca nastupile su članice zbora Udruge umirovljenika Prelog, djeca Dječjeg vrtića Fijolica, Jelena Šengulja, Teta Liza, Đuka Čaić, Sinovi Međimurja, Zvonimir Dravec, Đura z Međimurja, Željko Sokač, bandisti i drugi. Đura z Međimurja posjetiteljima je ispričao zakaj njegova Mara nije došla na Priločko kolinje: Rekel sam joj - kaj buš Mara išla z menom - onda bu to dupli strošek, a polovična zabava.
I jelovnik je bio bogat i autohton: od sekelji gulaša, preko tenfanja, kotlovine, gulaša, do cvirki, pečenica i čurki. Sve specijalitete na kraju je začinio Mirko Švenda-Žiga podigavši atmosferu do usijanja.
Ž. Drljić
Snimio D. Lesar

Izvor: 2847