Arhiva 12.09.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:49.

Na proljeće nastavak pješačko - biciklističke staze prema Žiškovcu i Murskom Središću

21. svibnja ove godine, započeli su radovi na izgradnju pješačko-biciklističke staze uz državnu cestu D209 od Šenkovca do Slemenica. Investicija je stajala 3 milijuna i 900 tisuća kuna, a od petka biciklisti i pješaci mogu sigurnije prolaziti ovom vrlo prometnom cestom. Tim povodom u petak je u čakovečkoj Gradskoj vijećnici održana konferencija za novinare.Pješačko – biciklistička staza od Šenkovca do Slemenica, ukupne je dužine 3,73 kilometara, a prolazi s obje strane vrlo prometne državne ceste te koja mnogo znači za sigurnost prometa, posebno biciklista i pješaka. 
"No, razgovarali smo i o drugim projektima u cestogradnji na području Grada Čakovca i Međimurske županije. Slijedi nastavak izgradnje ove staze dalje prema Žiškovcu i Murskom Središću, kreće i obnova ceste od Donjeg Pustakovca do Štefanca uz koji će se također graditi pješačko-biciklističke staza, rekonstrukcija dva križanja na čakovečkoj južnoj zaobilaznici, te što je najvažnije, sjeverna čakovečka zaobilaznica. Prošli tjedan u Čakovcu je održan sastanak s predstavnicima javnih tvrtki koje će u narednih mjesec dana iskazati svoje planove i potrebe, nakon čega slijedi projektiranje i ishođenje dozvola. Ukoliko sve bude prema planu, radovi bi mogli započeti sljedeće godine", rekao je Krleža. Za sve ove investicije ima opravdanja, a upravo to kao potrebu iskazuje lokalna zajednica.Gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač zahvalio se svima koji su svojim nastojanjima i iskustvom pridonijeli da se ovaj projekt uspješno završi, svom zamjeniku Mariju Medvedu, načelniku Općine Šenkovec Horvatu, predsjedniku Mjesnog odbora Mačkovec Josipu Vargi, te naravno Hrvatskim cestama.

Inače, ovu investiciju zajedno su financirale Hrvatske ceste sa 55 posto, Grad Čakovec sa 33, te Općina Šenkovecsa 12 posto. Na sastanku su pored člana Uprave Hrvatskih cesta i gradonačelnika, bili i zamjenici Mario Medved i Romano Bogdan te voditelj poslovne jedinice Hrvatskih cesta Varaždin Stjepan Marković. 

Izvor: 3098