Arhiva 25.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Nadomak rješenja za građenje

Proteklih dana sugovornici su nam bili Peter Vesenjak iz tvrtke Hosting iz Ljubljane koji nas je u ime investitora upoznao dokle je došla realizacija koncepta rekreacijsko-lječilišnog kompleksa koji će graditi u Draškovcu te draškovečki poduzetnik Josip Kobal u ime svoje tvrtke AAT koja je nositelj projekta.
- Tijekom protekle dvije godine, projekt se razvijao brzo u smislu prostorno-planske dokumentacije i niza ostalih priprema te su sada stvoreni preduvjeti za realizaciju I. faze. U tijeku je usklađivanje u cilju dobivanja potrebnih suglasnosti, a paralelno smo provodili i aktivnosti vezane uz zatvaranje financijske konstrukcije. Do kraja ove godine, ili najkasnije s početkom 2010., očekujemo rješenje za građenje, što znači da bi izgradnja I. faze kompleksa započela sredinom ljeta. Do kraja 2011. godine planiramo završiti jednu petinu čitavog kompleksa, što podrazumijeva kombinaciju velikog vodenog, lječilišnog te hortikulturnog parka na 12 hektara. Na 1.800 kvadratnih metara prostirat će se zatvoreni bazenski prostori, a na 4.200 kvadratnih metara otvorene bazenske površine uz saunu i wellness sadržaje, kao i terapeutsko-medicinski centar. Navedeni koncept prate i ugostiteljsko-rekreacijski sadržaji - pojasnio nam je Peter Vesenjak.
Bit koncepta predstavlja kombinaciju vodenog, lječilišnog i hortikulturnog parka, uz povezivanje s resursima okruženja (preloške marine te ostalih prirodnih potencijala i etno-gastro elemenata ovog kraja).
- Time ćemo postići atraktivnost projekta - dodaje Vesenjak.
Draškovečku termalnu vodu ispitali su i stručnjaci, a njezina prednost je što je ph neutralna, bez boje i mirisa.
- Voda je, prema znanstvenim potvrdama, optimalna za rekreacijsku i terapeutsku primjenu. Zbog svog sastava korisna je kod dermatoloških oboljenja ili jednostavno za njegu zdrave kože, zatim kod ginekoloških, gastro-enteroloških kao i reumatskih bolesti i za posttraumatske poremećaje - kažu naši sugovornici.
Po završetku prve faze, očekuje se zapošljavanje 100 do 120 osoba, dok bi s finalizacijom projekta zaposlenje u kompleksu moglo naći ukupno 350 do 500 ljudi.
- Uz predviđen broj zaposlenih, ne treba zaboraviti ni prateće službe (opskrbu itd.) koje će opsluživati sadržaje kompleksa, što također ima svoju ekonomsku vrijednost - dodaje Josip Kobal, glavni lokalni partner investitora.
Željka Drljić

Izvor: 2852