Arhiva 09.10.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NAGRADA MEĐIMURSKOM VELEUČILIŠTU

Najkreativniji i najinovativniji projekti u turizmu nagrađuju se prestižnom godišnjom nagradom CBTour - Croatian Business Tourism, koju dodjeljuje grupacija Energo Media Servis. U zagrebačkom Hotelu Palace ovih je dana nagrada dodijeljena Međimurskom veleučilištu (MEV) iz Čakovca. Projekt i nagrada CBTour jedini je nacionalni program poticanja i razvoja kreativnosti i inovacija u turizmu.
U studentskoj kategoriji Najboljeg kreativnog programa hrvatskog poslovnog turizma MEV je osvojio nagradu za projekt Ana Katarina Zrinski koji je u Čakovcu održan u vrijeme ovogodišnje proslave Dana Županije, 27. i 28. travnja.
Projekt i dvodnevnu turističku manifestaciju osmislili su studenti 3. godine smjera menadžment turizma i sporta Dejan Nikić, Katarina Horvat, Sara Horvat i Mateja Živko, pod mentorstvom Đurđe Somođi i Vladimira Kalšana. Osmišljavanju programa pridružili su se i ostali predavači ovog smjera, a nagradu i priznanje u ime Veleučilišta preuzela je dekanica Nevenka Breslauer.
Cilj projekta bio je uprizorenje povijesnih osoba obitelji Zrinski u autentičnom okruženju dvorca i muzeja Zrinskih u Čakovcu, s naglaskom očuvanja kulturnog naslijeđa, baštine i okoliša. Renesansnom glazbom, kostimima, autentičnom hranom, likovnom kolonijom i kazališnom predstavom na temu obitelji Zrinski publici se predočio njihov život. Čakovec i Međimurska županija time su u prvi plan stavljeni kao poželjna turistička destinacija. Dodatan je cilj projekta promicanje regionalnog i kulturnog identiteta te razvijanje suradnje između obrazovnih ustanova, udruga i institucija u regiji, s ciljem isticanja kulturne i povijesne razlike i povećanja uzajamnog znanja o kulturi i povijesti. Dobivanjem ove prestižne nagrade, Međimursko veleučilište u Čakovcu ponovo je potvrdilo svoju izvrsnost u stvaranju dodatnih turističkih vrijednosti našeg grada i Županije. Ovo im je druga takva nagrada. Naime, 2010. godine za organizaciju 1. konferencije o menadžmentu u turizmu i sportu također su osvojili CBTour priznanje.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2998