Arhiva 30.10.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:31.

Nagrade najboljim studentima Međimurskog veleučilišta

U četvrtak, 29. listopada, održana je svečanost uručenja nagrada MDS­a za izvrsnost najboljim studentima Međimurskog veleučilišta po studentskim grupama u prethodnoj akademskoj godini.

Ovogodišnji dobitnici nagrade u iznosu od 600 kuna su Tihana Miri, studentica menadžmenta iz Čakovca, Matija Mesarić, student održivog razvoja iz Čakovca, i Mark Marčec, student računarstva iz Vučetinca. Čestitajući nagrađenima Željko Pavlic, predsjednik MDS­a, zahvalio je svima koji su dali doprinos u fond stranke za ovu namjenu. Podsjetio je da je iz tog fonda u deset godina djelovanja stranke pomognuto više od stotinu studenata, za što je odvojeno preko 300 tisuća kuna.

Isprva se to radilo stipendijama, jer su prihodi stranke bili znatno veći kad je imala saborskog zastupnika, rekao je. Sada kad su skromniji, temeljeni u humanitarnim akcijama, pomoć se koncentrira na nagradu za izvrsnost onima koje preporuči dekanica veleučilišta. Bude li u ovoj izbornoj utrci ponovo osvojio mandat, MDS će se vratiti politici izdašnijeg pomaganja studenata iz Međimurja, izdvajanjem u fond stipendiranja polovice prihoda, odnosno iznosa od 150 tisuća kuna ­ potreba i dalje postoji, Međimurje još zaostaje u broju visokoobrazovanih, rekao je Pavlic.

Tekst i slika Dražen Kovač

 

na fotografiji: Čelnici MDS­a i nagrađeni studenti Međimurskog veleučilišta (s lijeva): Pavlic, Marčec, Miri, Mesarić i Bacinger

Izvor: 3157