Arhiva 30.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:06.

NAGRAĐENI LAUREATI GRADA ČAKOVCA, EDI LUKMANU NAGRADA ZA ŽIVOTNO DJELO

Stjepan Kovač: Želimo pravedno društvo jednakih mogućnosti

 

Središnji dio višednevnog obilježavanja Dana grada Čakovca bila je svečana sjednica Gradskog vijeća održana u petak u Centru za kulturu. Premda je bio najavljen i dolazak premijera Zorana Milanovića, on se ipak nije pojavio već se u funkciji izaslanika našao ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, a među gostima sjednice, uz brojne lokalne čelnike, županijsko vodstvo, predstavnike Čakovcu prijateljskih gradova te uglednike iz javnog, političkog i gospodarskog života, bio je i ministar uprave Arsen Bauk. 

 

- Bez obzira na svoje političke razlike vijećnici grada Čakovca mogu biti ponosni na svoje odluke i postignuća. Projekata ima mnogo i svima nam je cilj razvoj, a već sada Čakovec je jedan od najuspješnijih gradova Hrvatske. Želim da godine u kojima grad vodi aktualna vlast budu zapamćene kao godine daljnjeg napretka, kazao je prigodnom obraćanju predsjednik Gradskog vijeća Jurica Horvat. 

 

- Želim pravedno i zadovoljno društvo jednakih mogućnosti, zajednicu koja će mariti za druge, grad sretne starosti i razigrane mladosti. Grad u kojem će moja i vaša djeca s radošću ostajati živjeti i osnivati obitelji, a oni koji su nekad otišli potražiti sreću i bolji život negdje izvan ove sredine, vratiti se sa željom da zajedno stvaramo nove vrijednosti. Moram priznati, nije lako. Osobito ne u vrijeme današnje krize iz koje nismo ni mi izuzeti. Našli smo način kako privući strani i domaći kapital, pojednostavili smo administraciju i otvorili vrata investitorima. Ali to još nije dovoljno. Ne za onakav grad kakav želimo.  Još uvijek se čuju kritike da su plaće ispod hrvatskoga prosjeka. Mnogi ljudi teško žive, žele viši standard, bolji život. Da, to je realan problem od kojeg ne bježimo i s kojim se hvatamo u koštac, jer samo zadovoljno društvo može biti produktivno i prosperitetno društvo. U kratkom obraćanju i ministar Jakovina pohvalio je velik broj projekata koji se provode ili pripremaju te primijetio da je „Čakovec svaki put kad dođe sve ljepši i bolji“. Na pozornicu se popela i dječja gradonačelnica Adela Vaser poručivši odraslima neka i dalje brinu o djeci, a ona će im zahvaliti svojim iskrenom osmijehom.

 

Nagrada za životno djelo Edi Lukmanu

 

Na svečanosti su dodijeljene i godišnje nagrade Grada Čakovca. Podsjetimo, ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo za  značajan doprinos razvoju i promicanju ugleda i interesa Čakovca je osnivač i voditelj Škole animiranog filma Edo Lukman. Gimnastičkom olimpijcu Filipu Udeu dodijeljen je Zlatnik „Grb Grada Čakovca“, a za iznimno djelovanje na području odgoja i obrazovanja godišnju nagradu Grada primila je ravnateljica 1. osnovne škole Nevenka Šopar. Za rad u području zdravstva i socijalne skrbi nagrađena je mr.sc. Narcisa Slugan, specijalistica školske medicine, u području sporta Seniorska ekipa Teniskog kluba Franjo Punčec, zatim udruga DVD Krištanovec, a na području gospodarstva tvrtka PIB-EXTRA d.o.o. iz Štefanca te na području umjetnosti i kulture Plesni studio Teuta.

U ime nagrađenih, auditoriju se kratko obratio Edo Lukman, posebno zahvalivši svim generacijama koje su prošle kroz nadaleko poznati ŠAF. U kulturno umjetničkom dijelu sjednica nastupila je upravo „Teuta“ kao i Big Band Čakovec, a prikazano je i nekoliko kraćih filmova o gradu. 

Izvor: 3135