Arhiva 20.12.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:51.

Nagrađeni najuspješniji mentori u protekloj školskoj godini

Kraj svake kalendarske godine, najbolje je vrijeme da se nagrade oni koji su to svojim radom te rezultatima i postignućima tijekom 12 mjeseci i zaslužili, a kako je  Međimurska županija sredina koja cijeni i ulaže u obrazovanje, prigodnom svečanošću zahvalila je mentorima. Naime na tradicionalnoj svečanosti uručena su priznanja onim učiteljima i profesorima, čiji su učenici osvojili prva mjesta na županijskim i međužupanijskim natjecanjima te koji su pozvani na državnu smotru Lidrano i smotru iz građanskog odgoja u protekloj školskoj godini 2013./2014. Tom je prigodom nagrađeno 153 mentora iz osnovnih i srednjih škola Međimurske županije. 

 

Nagrade im je dodijelio župan Međimurske županije Matija Posavec, koji je kao jedan od ciljeva ove izvršne vlasti postavio jačanje obrazovnog sustava, što je vidljivo u projektima i aktivnostima koje poduzima, od besplatnih udžbenika, prijevoza i asistenata u nastavi, što pak u školama vraćaju kvalitetnim radom. „Vi ste najbolji od najboljih. Ovo je samo dokaz da učimo od najranije dobi, a to se učenje nastavlja s Vama, mentorima i učiteljima koji nas vode na putu koji nije lak. Ako želimo biti jedno društvo znanja i budućnosti moramo ulagati u obrazovanje, od lokalne i nacionalne razine. Čestitam na ovom broju mentora koji ste danas ovdje. Od vas više od 150, 22 ste prvaci države i to u raznim predmetima od tehničke kulture, njemačkog jezika, fizike, gimnastike i prometa. Ovo su impresivne nagrade, svaka čast“, rekao je međimurski župan, a čestitkama se pridružili i predsjednik Skupštine Međimurske županije Mladen Novak te zamjenik župana Zoran Vidović

 

U ime svih nagrađenih mentora, zahvalila se profesorica Verica Mutvar iz Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec koja je mentorstvom svojih učenika osvojila 1. mjesta na županijskoj razini u četiri kategorije povijesti za srednje škole. „Lijepo je nakon kritika na rad u školama, koje su ipak češće nego pohvale, uživati u svečanosti ovog trenutka i geste koji su upućeni samo nama mentorima. Glavna poruka je da nikada ne smijemo odustati. Hvala vam na priznanju i čestitke svim mentorima.“ Prilikom svečanosti na kojoj su dodijeljene nagrade onima koji su prenosili dobar glas o Međimurju diljem Lijepe naše, a pritom odgajali nove generacije uspješnih Međimuraca, pripremljen je i prigodan program koji su upotpunili najbolji mladi glazbenici, umjetnici i novinari. Tako su se u uvodu predstavili zbor Srednje škole Čakovec uz mentoricu Petru Horvat, kao i Alma Pongrac iz Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića Sv. Juraj na bregu uz mentoricu Ružicu Šikić i s radom kojim je predstavljala Međimurje na Lidranu u kategoriji literarno stvaralaštvo Neprimjetan stisak ruku. Florijan Djerji, učenik 3. godine Srednje glazbene škole u Varaždinu, inače korisnik potpore Međimurske zaklade za obrazovanje dr. Vinko Žganec uz vodstvo mentora profesora Darka Rušeca predstavio se na gitari, dok je Tina Čatlaić iz 3. osnovne škole Čakovec s mentoricom Tihanom Preskavec među boljima u zemlji u novinarskom stvaralaštvu te je prezentirala rad s državne smotre Lidrano – Skupi ih sve. Damjan Mikec iz Gimnazije Josipa Slavenskog pak se predstavio djelom Ladislava Radeka Idu ljudi. Spomenimo kako je Damjan uz mentoricu Nadu Čatlaić sudjelovao na državnoj smotri Lidrano u kategoriji dramsko-scensko stvaralaštvo srednjih škola. 

Izvor: 3112