Arhiva 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

Nagrajsalović o sukobu interesa

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa koncem rujna pokrenulo je postupak protiv Anđelka Nagrajsalovića, načelnika Općine Sveti Juraj na Bregu. Prema odluci koju je to tijelo donijelo, dužnosniku je naloženo da se očituje s obzirom da mu se na teret stavlja sukob interesa zbog obavljanja načelničke i dviju funkcija člana uprave, i to u trgovačkim društvima Mips d.o.o. i Gradnet d.o.o.
Naime, članstvo u upravama istaknuo je u imovinskoj kartici koju je ispunio u mandatu od 2009. do 2013. godine - kada je dužnost načelnika obavljao volonterski. Kako je s ovogodišnjim lokalnim izborima na funkciju odlučio stupiti kao profesionalni načelnik Općine Sv. Juraj na Bregu, otvorio se i prostor za razmatranje njegovih članstava ili udjela u trgovačkim društvima MIPS i GRADNET.
Njegov poslovni udio u Mipsu, čiji je suosnivač, jest 16,6 posto, odnosno nominalnih 20 tisuća kuna, a u Gradnetu, u kojem je njegov brat direktor - 35 posto, što je 35 tisuća kuna nominalne vrijednosti. Sadržaj svog očitovanja prema povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa Anđelko Nagrajsalović podijelio je s listom Međimurje te ističe:
- Od osnivanja Mipsa d.o.o. 2003. godine, ja sam bio član Uprave poduzeća i zaposlenik sve do 30. lipnja ove godine. Tog datuma potpisao sam sporazumni raskid ugovora o radu s obzirom da sam 1. srpnja počeo profesionalno raditi kao načelnik naše općine. Od 2003. do 2013. tvrtka mi nije isplaćivala dobit ili bilo koju drugu vrstu naknade temeljem suvlasništva ili članstva u Upravi poduzeća, s tim da sam 2011. prenio upravljačka prava na kolegu Danijela Mesarića. Glavna djelatnost Mipsa je razvoj programske podrške, 90 posto poslovanja odvija se na inozemnom tržištu i tvrtka nije imala poslovnih odnosa s Općinom Sv. Juraj na Bregu. Minulih je tjedana kod javnog bilježnika završeno i brisanje mene iz članstva obiju uprava, i Mipsa i Gradneta koji se bavi završnim radovima u graditeljstvu, ističe A. Nagrajsalović.
U Gradnetu
gotovo ista stvar
Kad je o tvrtki Gradnet riječ, načelnik kaže isto što i o Mipsu: da mu od 2003. do 2013. nije isplaćivana dobit ni bilo koja druga vrsta naknade temeljem suvlasništva ili članstva u Upravi.
- U Gradnetu sam također 2011. godine napravio ugovor o prijenosu upravljačkih prava na Danijela Mesarića. Bio sam donedavno upisan kao član Uprave, i to iz praktičnog razloga što je drugi direktor, brat Duško Nagrajsalović, obavljao radove na terenu, pa je netko morao potpisivati dokumentaciju prema Poreznoj upravi, Fini i drugima. Teškoće u graditeljstvu odražavaju se i u Gradnetu, pa poduzeće trenutno nema zaposlenih, a brat radi u inozemstvu. S Općinom ta tvrtka nije imala poslovnih odnosa i u tom smislu nikada nisam bio u sukobu interesa, jednako kao i u Mipsu. Jedino što mi se može staviti na teret je prolongirano brisanje mog imena iz uprava obaju poduzeća, no, to je javnobilježnički ured također obavio, kaže za list Međimurje Anđelko Nagrajsalović.
A. Ličanin

Izvor: 3058