Arhiva 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

NAJAVE: Šećer / Dijabetičari / Rabljena oprema

MURSKO SREDIŠĆE
Svjetski dan „slatkih“
Grad Mursko Središće, u suradnji s Domom zdravlja Čakovec i Udrugom oboljelih od šećerne bolesti, Mursko Središće, u četvrtak, 14. studenoga organizira besplatnu kontrolu šećera u krvi. Akcija u kojoj će građani, osim šećera, moći izmjeriti i razinu triglicerida, razinu kolesterola i krvni tlak organizirana je povodom Svjetskog dana oboljelih od šećerne bolesti. Kontrolu šećera odradit će patronažne sestre iz Ambulante Mursko Središće i Doma zdravlja Čakovec, a akcija će se održati od 9 do 11 sati u prostoriji za sastanke Turističko-informativnog centra (zgrada bivšeg autobusnog kolodvora). (vt)

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti, Udruga dijabetičara Međimurja i Centar za dijabetes Županijske bolnice Čakovec organiziraju predavanja za oboljele od šećerne bolesti, kao i za sve ostale zainteresirane.
Predavanja će se održati u Čakovcu, u Scheierovoj zgradi 13. studenoga. Edukativni program započinje od 15 sati akcijom kontrole šećera u krvi i tlaka, uz savjete medicinskih djelatnika te podjelu tiskanih materijala i zdravog obroka.
U 16 sati započinje izlaganje Renate Kutnjak - Kiš, dr. med., o važnosti pravilne prehrane i zdravstveno usmjerene tjelesne aktivnosti u prevenciji šećerne bolesti, od 16.30 sati slijedi predavanje o ranom otkrivanju i liječenju ove bolesti Andreje Marić, dr. med., dok je od 17 do 18 sati predviđeno vrijeme za mlade dijabetičare oboljele od dijabetesa tipa 1, uz podjelu mjernih aparata i trakica. (d)

Članice Inner Wheel kluba Čakovec najavljuju peti po redu Sajam rabljene dječje opreme: Donesi - prodaj, pokloni - dodaj, koji će biti održan u subotu, 16. studenoga u Nedelišću. Svi koji žele iskoristiti priliku da ormare i spremišta oslobode od viškova dječje odjeće i opreme te ih prodaju ili razmijene s drugima, dobrodošli su u dvorani NGC-a Aton. Radno vrijeme sajma bit će od 9 do 13 sati.
- Sve koji se namjeravaju odazvati sajmu pozivamo da s opremom dođu pola sata prije otvaranja sajma, u 8.30, kako bi se pravodobno rasporedili i smjestili. Kao i ranijih godina, klupu ćemo iznajmljivati po cijeni od 20 kuna jer to je ujedno izvor prihoda ovog sajma s humanitarnim predznakom. Nadamo se da će građani iskoristiti ovu priliku kako bi povoljno nabavili odjeću i opremu za djecu. Zahvalne smo Sonji Tkalčec iz Atona koja nas je i ove godine srdačno primila u prostor dvorane, potvrđujući namjeru da izađe ususret sugrađanima koji trebaju pribaviti dječju opremu i Inner Wheel klubu - ističe Snježana Petrović Tkalčec, tajnica Kluba. (al)

Izvor: 3055