Arhiva 28.02.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:02.

Najbolje vjeroučenice OŠ Hodošan

U Varaždinu je u srijedu, 19. veljače održana međužupanijska/biskupijska razina natjecanja iz vjeronauka - Vjeronaučna olimpijada 2014. s temom Katolička Crkva i znanost - doprinos i odnosi za ekipe osnovnih i srednjih škola.
Susret je započeo pozdravnim riječima vjeroučiteljice Anite Bakovljanec, predsjednice Prosudbenog povjerenstva, a molitvu je predvodila vjeroučiteljica Ivana Kolarić.
Na natjecanju, održanom u dvorani biskupijskog Pastoralnog centra, sudjelovalo je jedanaest ekipa osnovnih škola iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije.
Najbolje rezultate ostvarili su osnovnoškolci iz OŠ Hodošan i tako se plasirali na državnu razinu natjecanja, koja će se održati u Šibeniku od 2. do 4. travnja. U završnom, usmenom dijelu sudjelovale su ekipe OŠ Hodošan, OŠ Trnovec, OŠ Metel Ožegović Radovan, OŠ Franjo Sert Bednja - PŠ Josipa Jedvaja Vrbno i OŠ Novi Marof. Najuspješnije su bile vjeroučenice OŠ Hodošan, s ukupno osvojenih 92,25 bodova, Doroteja Srpak i Korina Srpak iz 7.r. te Nina Dominić i Glorija Srpak iz 8. razreda, pod vodstvom mentorice vjeroučiteljice Valerije Štampar.
Predstojnik Katehetskog ureda vlč. Damjan Koren zahvalio je svima na predanom radu i pripremanju za natjecanje. Natjecanje za učenike srednjih škola održano je u isto vrijeme u prostorijama Graditeljske, prirodoslovne i rudarske škole u Varaždinu. Okupilo se 10 srednjoškolskih ekipa iz Međimurske, Koprivničko-križevačke i Varaždinske županije, a najboljima su se pokazali učenici 3. razreda Srednje škole Koprivnica.
Svim članovima ekipa uručena su priznanja, a deset najboljih ekipa (po pet iz osnovne i srednje škole) bit će nagrađeno već tradicionalnim zajedničkim izletom u organizaciji biskupijskog Katehetskog ureda.(jbk)

Izvor: 3070