Arhiva 19.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:23.

Najbolji mladi vatrogasci Međimurja

U Turčišću je 1. lipnja održano županijsko vatrogasno natjecanje za mladež i podmladak na kojem su nastupile 133 ekipe iz Međimurja, a izvan konkurencija i jedna iz mađarskog Letenya.
U kategoriji podmladak djevojčice među 31 ekipom najbolja je bila ekipa DVD-a Palinovec, druge su bile članice DVD-a Palovec, a treći DVD Sveti Martin na Muri.U kategoriji podmladak dječaci nastupilo je 50 ekipa. U vrlo napetom nadmetanju najbolja je bila ekipa DVD-a Mali Mihaljevec, do njih DVD Palinovec, a treća DVD Peklenica.
U kategoriji mladež djevojke među 19 ekipa još jedan uspjeh ekipe DVD-a Gardinovec, druga je bila ekipa DVD-a Šandorovec, a treća DVD-a Peklenica.
U kategoriji muške mladeži najbolji su među 33 ekipe bili dečki iz DVD-a Krištanovec, drugoplasirana je ekipa DVD-a Palinovec, a treća je bila ekipa DVD-a Donja Dubrava II.
Domaćini su se pokazali dobrim organizatorima velikog posla za 1.600 vatrogasaca, mentora, pratitelja, sudaca i gostiju.
Damir Perhoč

ŽIŠKOVEC
Domaćin
Na nadavno održanoj izbornoj godišnjoj skupštini Vatrogasne zajednice Međimurja izaslanicima DVD-a obratio se i Radovan Zadravec, predsjednik DVD-a Žiškovec. Žiškovečki vatrogasci u svojoj su sredini ugostili više od stotinu kolega. (mg)

Već 35 godina Dobrovoljno vatrogasno društvo Mačkovec tijekom svibnja - mjeseca zaštite od požara, priređuje natječaj za najbolje radove učenika tamošnje osnovne škole na temu vatrogastva.
Tako je bilo i ove godine - 21 učenik od prvog do četvrtog razreda nagrađen je prigodnim poklonima za svoje likovne radove, a nagrade su dodijeljene na skromnoj svečanosti u društvenom domu, u Mačkovcu u ponedjeljak. (vk)

U utorak, 11. lipnja Osnovnu školu Kotoriba posjetili su Gabrijel Friščić, predsjednik DVD-a Kotoriba, njihov zapovjednik Stanko Vugrinčić i blagajnica Josipa Dornik te darivali učenike - autore najboljih likovih i literarnih radova o 125-godišnjici DVD-a.
Najbolji u literarnim radovima bili su Pavlo Dornik i Marko Fundak iz 3.a te Klara Žinić iz 3.b razreda. Nabolje crteže imali su učenici 2.b razreda Nika Buljan, Danijel Vidović i Dora Vojvoda. (mg)

Izvor: 3034