Arhiva 25.04.2014. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 12:42.

Najvuzmenka u Knezovcu

Vrijeme u subotu baš i nije išlo na ruku graditeljima vuzmenki, ali oni najhrabriji su ih, unatoč kiši, napravili i zapalili. Upravo takve obišle su te odabrale najljepše i naše dvije ekipe novinara i ocjenjivača u sastavu Marijan Belčić, Ivica Jurgec, Dražen Kovač, Dubravko Lesar i Vlado Trstenjak. Ove godine bilo je puno vuzmenki čiji su graditelji, valjda u utrci s vremenom, na hrpu samo nagurali granje, kukuruzovinu i drugi materijal, ali takve komisija nije uzimala u obzir. Najviše bodova dobile su ekološki čiste i starinski napravljene.
Zato je prvo mjesto osvojila vuzmenka Udruge mladih iz Knezovca, drugo vuzmenka graditelja u Ulici Marka Kovača, u Mihovljanu, a treće ekipe iz Hemuševca. Posebnu, utješnu nagradu (majicu i kapu) dodijelit ćemo Ivanu Repu iz Štefanca koji je sam izgradio lijepu malu vuzmenku: za sebe, rodbinu i prijatelje.
Najbolji će dobiti i tradicionalne nagrade koje od srijede (23. travnja) mogu preuzeti u Uredništvu Lista Međimurje u Čakovcu, Ulica zrinsko-frankopanska 10. Za prvo mjesto nagrada je velika šunka i 5 litara vina, za drugo 5 kilograma kobasica i 5 litara vina, a za treće 100 jaja i 5 litara vina.
Dio atmosfere oko gradnje i ocjenjivanja mogli su čuti i slušatelji Radija 1 (105,6 MHz) u izravnom javljanju naših reportera, a pojedinosti pročitajte u nastavku teksta.

ŠTEFANEC
Pekrasnu, s mnogo volje i pažnje rađenu vuzmenku prijavio nam je Ivan Rep iz Štefanca. Gradio ju je sam, cijele godine, a uz vuzmenku, pripremio je i sve potrebno za druženje uz pečeni jeger u večernjim satima. Zbog truda, Ivana je žiri odlučio nagraditi posebnom nagradom: kapom i majicom s logom Lista Međimurje.
 DONJI VIDOVEC
Veliku, ali ne baš lijepu vuzmenku, u kojoj je bilo svega pomalo, kod nogometnog stadiona napravili su članovi NK-a Vidovčan iz Donjeg Vidovca Ivan Fri-ščić, Dino Nemet, Denis Kranjec, Matija Herman, Željko Cenko i Denis Cenko.
HEMUŠEVEC
Na lokaciji Čarda, kod Hemuševca vuzmenku je gradila već poznata ekipa od pet obitelji u sastavu Drago, Dragica, Zlatko, Kristijan, Kristina i Karla Taradi, Anđelko, Slađana, Stjepan i Luka Kiš, Maja i Zoran Đurić, Stjepan, Anica, Ivan i Marina Šimunković te Đurđica i Marko Mlinarić.
DEKANOVEC
Mala, ali složna ekipa u sastavu Igor i Tihomir Kolarić, Petar Đurkin i Tomica Kovačić za dva je tjedna izgradila poveliku vuzmenku na već poznatoj lokaciji kod mosta u Dekanovcu.
FRKANOVEC
Prva na ruti koju si je uzela komisija za gornje Međimurje je vuzmenka koju su u Frkanovcu, kod kapelice svetog Vida podigli članovi Udruge Frkanovčan. Građevina je vrlo dobra za ekipu koja se prvi put uključila u natjecanje, u bazi široka 8 metara i visoka 8 metara, ali najviša u Međimurju, šale se sami graditelji - na koti je koja nadmorskom visinom tek koji metar zaostaje za Mohokosom, a kruna vuzmenke ga je privremeno nadvisila.
SLAKOVEC
Škvadra iz dijela mjesta zvanog Kotić, ili kako sami kažu “Ulica ljubavi”, po tradiciji ima solidnu konstrukciju koja ne prednjači visinom, ali je promjer osnove 10 metara. To je tražilo truda i veliku ekipu, također dio njihove tradicije, koju su činili Dubravko Heđa, Dejan Korunić, Nikola Srnec, Deni Heđa, Benjamin Heđa, Renato Klobučarić, Goran Petričević, Kristijan Fegeš, Mihael Podvez, Tomica Šafarić, Dino Korunić, Ena Korunić, Kerin Heđa, Noa Heđa, Damir Srnec, Saša Srnec, Stjepan Korunić, Lucian Pintarić, Ivan Špiranec, Nikola Špiranec, Denis Heđa, Krešimir Novak, Dario Žnidarić, Pero Srnec, Mihael Novak, Dražen Horvat, Nika Heđa, Hrvoje Čakalo, Grozdan Heđa, Danijela Heđa, Mirjana Srnec, Aleksandra Korunić, Josip Novak, Patrik Pamić, Josip Cmrečnjak, David Goricaj i Karla Korunić.
KNEZOVEC
Treću vuzmenku na putu ponovo čini debitanska ekipa - na ulazu u Knezovec podigli su je članovi Udruge mladih Knezovec. Udruga broji 25 članova, a veći dio je i sudjelovao u gradnji lijepe konstrukcije visoke 12 metara: Nikola Hrženjak, Tino Srnec, Dejan Novak, Petar Kozjak, Mihael Novak, David Novak, Michael Novak, Luka Meglić, Roko Zelić, Aleks Zadravec, Krunoslav Novak, Mario Sotler, Tomislav Novak, Juraj Novak i Josip Novak.
MIHOVLJAN
Još jedna debitantska vuzmenka je u Mihovljanu, u Ulici Marka Kovača, na izlazu iz sela prema Novom Selu Rok. Također lijepu konstrukciju visoku desetak metara podigla je u prosjeku vrlo mlada ekipa u sastavu Luka Gunc, Marko i Goran Kolac, Matteo Grubešić, Andrija i Arijan Vaser, Mihael i Ema Gunc, Tesa Trstenjak i Marta Mrvac, a prosjek u godinama i iskustvu podigli su vozači Vlado i Kristijan Gunc.

Izvor: 3078