Arhiva 11.04.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

Najvuzmenke u Leskovcu, Otoku i Šenkovcu

Iako je kiša pomalo remetila graditelje, ali i naše ocjenjivačke ekipe, ipak smo akciju Tražimo najvuzmenku 2012. uspješno priveli kraju. Kao što je poznato, tu masovnu manifestaciju list MEĐIMURJE organizira i provodi već 22 godine, a zadnjih nekoliko godina logističku podršku pruža i Radio 1 koji uživo prenosi tijek akcije.
Na Veliku subotu, 7. travnja svoje vuzmenke prijavilo je 12 graditeljskih ekipa u cijelom Međimurju, a u popodnevnim satima obišle su ih i ocijenile naše ocjenjivačke ekipe u sastavu Željka Drljić, Ivica Jurgec, Dražen Kovač, Dubravko Lesar i Vlado Trstenjak. Bez premca je bila vuzmenka u Leskovcu, drugo mjesto pripalo je Otoku, a treće vatrogascima iz Šenkovca.
Ekipi Leskovca u večernjim satima uručili smo prvu nagradu: čak tri šunke i 5 litara vina. Graditelji druge i treće vuzmenke svoje nagrade mogu podići od srijede u našem uredništvu u Čakovcu. Da podsjetimo, nagrada za drugo mjesto je 5 kilograma kobasica i 5 litara vina, a za treće 100 jaja i 5 litara vina.
Čestitamo najuspješnijima, a u nastavku donosimo detaljan (p)opis svih prijavljenih krijesova i njihovih graditelja.

MALA SUBOTICA
Članovi Ekoudruge Vrba iz dijela Male Subotice zvanog Jurčevec također su prikupili zeleni otpad i okupili se kod ekovuzmenke koju su gradili Bojan i Jasna Požgaj, Franjo i Marina Janković, Vlado i Ivanka Horvat, Zlatko i Ljubica Zadravec, Mladen i Marija Novak, Goran i Mojca Pasler, Franjo, Marija i Robert Puklek, Vlado i Jasmina Pinta, Darko i Marina Lončarić, Saša i Biserka Strelec, Zoran i Snježana Herman, Stjepan i Marina Kocijan, Zlatko i Milena Dominić te Darko Vlašić.
SVETI KRIŽ
Vrlo mlada ekipa iz Svetog Križa podiže vuzmenku iza društvenog doma u mjestu već nekoliko godina, no, sada su je prvi put prijavili za nagradnu igru lista Međimurje. Vuzmenku su vrijedno dva tjedna gradili Marija Novak, Stjepan Puklek, Aleksandar Horvat, Roberto Novak, Dino Modlic, Nino Kraljić i Ivan Habula.
OTOK
Otok je glasovit po visokim i vješto izrađenim vuzmenkama, a ove se godine prijavila ekipa iz dijela naselja zvanog Gornji kraj i - imali su što prijaviti. Vuzmenku su nebu pod oblake podigli Dejan Mlinarec, Goran Čonkaš, Dejan Rojko, Matija Mlinarec, Dubravko Jurčec (Dudo), Jurica Jurčec, Patrik Kalšan (Boči), Ivan Kregar, Zoran Kalšan (Zoki, ing.), Zoran Novak (Julika), Jasmin Novak (Hugo), Božidar Kočiš, Sandro Kolenko (Kooki), Ivica Kalšan (Ic), Tihomir Kalšan (Pele), Marko Rojko (Rojo), Pero Rojko, Nikola Malek (Nindža), Dač Jurčec, Marko Novak, Stjepan Kalšan (Stevo), Petar Vargek (Ribica), Dario Lepen, Filip Kalšan, Josip Kalšan, Antonio Belić, Renato Belić, Mihael Jurčec, Mihael Kalšan (Mićo), Nino Rojko, Vinko Lastavec, Nikola Jurčec, Miljenko Toplek (Laks), Tomislav Kregar (Bajro) i Matej Gorupić (CR7).
HEMUŠEVEC
Na lokaciji zvanoj Čarda nadomak Goričana već godinama se okuplja rodbinski povezana skupina veselih Hemuševčana. Tijekom protekle četiri godine pale i vuzmenku, a ove su se godine na procjenu odvažili pozvati i ekipu lista Međimurje. No, kad su dan ranije dosegli 14-ak metara, graditeljima se dio vuzmenke urušio, što, u konačnici, nije umanjilo rezultat njihovog truda. Ostalo je podosta metara lijepe ekovuzmenke koju su podizali Kristijan Taradi, Zoran Burić, Dragutin Taradi, Zlatko Taradi, Karlo Miser, Anđelko Kiš, Goran Židov, Božidar Černov, Ivan Vurušić, Marko Hrastić, Maja Horvat i Kristina Taradi.
PEKLENICA
Zelenilo na mladima ostaje, znaju Pekleničani, te su gradnju vuzmenke ove godine prepustili malim ručicama, dok su odrasli dijelili savjete i pripomogli. Vuzmenku su podigli dječaci Filip Vršić, Mateo Matić, Antonio Trstenjak, Paulo Škvorc, Mateo Murković, Karlo Murković, Karlo Munđar, Matija Novinić i Nino Slamek s kojima je na fotografiji i Josip Murković iz redova odraslih graditelja.
ŠENKOVEC (I)
Kod SRC-a Gorčica vuzmenku je podigla ekipa koju su činili pripadnici DVD-a Šenkovec i njihovi prijatelji. Impresivna konstrukcija od oko 12 metara, a s krunom i 16, već na početku puta komisije najavljuje se kao jedan od kandidata za nagrade.
Ekipu graditelja činili su Filip Novak, Kristijan Molnar, Benjamin Križman, Mihael Kostel, Saša Kostel, Mario Šimunković, Matija Šimunković. Filip Horvat, Nikola Šimunković, Danko Horvat, Mirko Zemljić, Roko Zemljić, Matija Novak, Miljenko Fišter, Martin Goričanec, Danko Šegović, Petra Pfeifer, Va-lentino Kovačić, Đorđ Karol, Dragutin Ratajec, Filip Cilar, Darko Drvoderić, Dejan Stecević i Josip Novak.
ŠENKOVEC (II.)
U Šenkovcu još jedna vuzmenka, u Budini, koju je sagradila ekipa NK-a Šenkovec. Konstrukcija so-lidna, svojih 9 metara visine, mada neće ući u konkurenciju za nagrade. Podigli su ju Siniša Požgaj, David Požgaj, Dominik Kolar, Toni Toplek, David Zdolec, Emanuel Zdolec, Marin Bubek, Andreas Bubek, Matija Car, Dorian Les-kovec, Luka Belužić, Antun Požgaj, Tea Požgaj, Karlo Požgaj, Fabian Leskovec i Robert Brkić.
ZASADBREG
U Zasadbregu jedna vuzmenka koju bilježimo zbog susjedske suradnje, visinom od 6 metara neće konkurirati za nagrade. Podigli su ju Ivan i Zdravko Tarandek, Ivo i Ivan Sobočan, Franjo Šimunković, Robi Šafarić, Dalibor Tarandek i Luciana Lužina, a veselo mašući repom na sve što su činili pridružio im se i pas Zeus.
VUČETINEC
U Vučetincu je i ove godine na sportsko-rekreacij-skom centru Rogoznica vuzmenku podigla ekipa NK-a Vučetinec, uz asistenciju DVD-a koji daje vatrogasno osiguranje.
Ova vuzmenka neće biti najbolja među sudionicama natječaja, ali je za graditelje najvuzmenka jer je okupila mještane u proljetnom čišćenju zelenja, posebice okolice sportskog terena.
Ekipa je zato isuviše brojna da bi ju se poimenice spominjalo, kažu. Za druženje uz najveći kršćanski blagdan pripremili su noćnu rasvjetu, stolove i klupe, piće i kobasice, ali je loše vrijeme okupljanje odgodilo za 1. maj.
MALI MIHALJEVEC
U malom Mihaljevcu mještane je na gradnju vuzmenke na Krču okupio mjesni ogranak Hrvatske seljačke stranke. Solidna građevina ima i posebnost - ukras na vrhu je maketa aviona HSS-a za EU. Vuzmenku su sagradili Stjepan Toplek, Kristijan Horvat, Tomislav Hamer, Miroslav Horvat, Valentina Hamer, Ana Hamer, Juraj Hamer, Radovan Bogdan, Martin Mesarić, Marijan Crnčec, Ivan Šafarić, Toni Farkaš, Ivan Dolović, Drago Branilović, Franjo Kovačić, Ivan Makovec, Mario Horvat i Radovan Tomšić.
LESKOVEC
Obitelj Grubić iz Leskovca kod Štrigove misli ozbiljno kad se prijavi za natječaj, vidjeli smo to i lani kad su Grubići i njihovi susjedi predstavili posebnost - kao uskrsnu vatru zapalili su drveni križ, po negdašnjem običaju.
Njihova vuzmenka visoka 16 metara, s krunom i 24 metra, a širokih temelja, na prvi se pogled nameće kao favorit u natječaju. U slavlju se i pucalo iz mužara i “to-pova” od bačvi u zemlji, skuhan je grah i ispečeni odojak i kolači. Fešta je uz živu glazbu Music Bridgea potrajala do duboko u noć. Ekipu koja je ugradila stotinu vozova materijala činili su Zlatko, Danijela, Ivona i Gloria Grubić, Robert, Štefka, Patrik, Simona i Kristijan Krznar, Josip, Željka, Natali i Martina Kristofić, Davor, Benka i Lovro Padarić, Dejan i Marta Košak, Miroslav Jakopić, Neven Domjanić, Tomisav i Suzana Jakopić, Slavko Kristofić, Drago Kovačić, Krešimir Novak, Franjo Kutnjak-Jupi, Siniša Perčić, Stjepan Grubić, Goran Kerman, David Šajnović i Norbert Vebarić, a sve je, kako kažu, budnim okom nadgledao i općinski načelnik Stanislav Rebernik kojem je u susjedstvu “domovina”.
MACINEC
U Macincu, “za Mežnarom”, još jednu dobru vuzmenku, ali ne i za uži izbor, sagradili su Alen Jaklin, Željko Kofjač, Dario Ružić, Zdravko Klobučarić, Srećko Bratković, Demis Žnidarić, Vjeran Horvatić, Ivica Crnčec, Mišel Hergotić, Zoran Mudri, Marijan Per-ger, Dino Dominić, Danko Pospiš, Marko Brkinjač i Marko Dovečer. Posebnu zahvalu za pomoć upućuju Miri Novaku iz Drvoproma u Donjoj Dubravi, a u pripremi graha i pića VMO-u Macinec.
SLAKOVEC
U Slakovcu, na kraju mjesta zvanom Kotić, ili “Ulici ljubavi”, u gradnji vuzmenke i ove se godine okupila vrlo brojna ekipa.
Rezultat je vrlo dobra vuzmenka, ove godine doduše ne među favoritima, ali raspoloženje zato nije bilo slabije. Vuzmenku su podigli Dubravko Heđa, Dejan Korunić, Nikola Srnec, Deni Heđa, Benjamin Heđa, Renato Klobučarić, Mihael Novak, Goran Petričević, Kristijan Fegeš, Mihael Podvez, Tomica Šafarić, Dino Korunić, Ena Korunić, Ke-rin Heđa, Noa Heđa, Damir Srnec, Saša Srnec, Stjepan Korunić, Marko Gašparlin, Marko Kolar, Goran Srnec, Denis Heđa, Krešimir Novak, Dario Žnidarić, Mišo Senčar, Saša Senčar, Pero Srnec, Dražen Horvat, Nika Heđa, Hrvoje Čakalo, Josip Trupković, Grozdan Heđa, Patrik Heđa, Dejan Gavez, Danijela Heđa, Nena Heđa, Mirjana Srnec, Aleksandra Korunić, Tomislav Fučko, Fran Fučko, Goran Heđa, Krunoslav Korunić, Neven Šafarić, Danijela Novak, Martina Novak, Kristina Pamić, Nikola Špiranec, Ivan Špiranec, Silvija Heđa, Nino Bistrović i Ivan Goricaj.

Hvala i doviđenja do iduće godine!

Izvor: 2972