Arhiva 15.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

Nakon 7 godina cirkus u Čakovcu

Besplatne karte za djecu iz Centra ‘Dr. Antun Bogdan’

Nakon 7 godina, Grad Čakovec ugostit će cirkus imena Safari. Na prostoru kod bivšeg MTČ-ovog igrališta od srijede, 14. do nedjelje, 25. kolovoza svi zainteresirani moći će uživati u akrobacijama, klaunovima, ali i showu u kojem nastupaju krave i konji. Grad Čakovec, a tim je povodom u petak sazvana i konferencija za novinare, posredovao je između vodstva cirkusa i Caritasovog centra „Dr. Antun Bogdan“. Za štićenike Centra, djecu s najtežim oblicima oštećenja, osigurane su besplatne karte.
- To je samo jedan segment socijalne senzibiliziranosti i osviještenosti cirkusa. Cirkuske vještine inače njegujemo već više od 100 godina i smatramo da je cirkus kulturno dobro, najviše na radost djece, rekao je voditelj Safarija Alberto Donnart, inače rođen u Osijeku, a godinama je radio u nekad nadaleko poznatom cirkusu Adria.
Kad je riječ o nastupu divljih životinja, Hrvatska po tom pitanju ima propise strože i od zapadnih zemalja Europske unije. U Safarijevom programu u Čakovcu neće sudjelovati divlje životinje jer je to zakonski zabranjeno, već samo spomenute, domaće. Svoje programe cirkus Safari najviše organizira u Austriji i Švicarskoj. Zapošljava 25 osoba.
Uz riječi zahvale, voditeljica Centra „Dr. Antun Bogdan“ Katarina Hoblaj istaknula je kako svoje štićenike vode na priredbe i koncerte, no, iskustvo cirkusa još nisu doživjeli, pa će za njih to zasigurno biti poseban doživljaj.
V. Kelkedi

Izvor: 3042