Arhiva 03.11.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:12.

NARODNJACI U NEDELIŠĆU POSVAĐALI ORGANIZATORE

Našem se uredništvu obratio Dario Kozjak, vlasnik obrta DK Sound iz Koprivnice, tvrdeći da je prevaren u poslovnom aranžmanu sa Senkom Vrbancem iz Strahoninca. Ovaj je tandem bio angažiran u priređivanju folk spektakla u dvorani Mesapa u Nedelišću 22. listopada. Moglo bi se reći da je poslovni odnos završio time da je Kozjak oko ponoći naprosto isključio razglas i time večer folka priveo kraju.
Tvrdi da je, nakon što je uvidio da mu Vrbanec neće platiti dogovorenu cijenu za postavljanje i upravljanje razglasom, na ovaj način želio ukazati na moguću poslovnu prijevaru.
- Senko Vrbanec od nas je zatražio ponudu za razglas, rasvjetu i videozid. Mi smo je pisanim putem poslali, a on nas je angažirao u tehničkom dijelu posla i obavili smo sve tražene usluge. Po našoj procjeni, bilo je oko 2.500 ljudi, a cijena ulaznice kretala se od 70 do 100 kuna. Kad smo došli do Vrbanca radi isplate, rekao nam je da nema novaca te da nam ne može platiti. Ni izvođači koji su nastupali nisu dobili svoje honorare. Postavlja se pitanje na što je utrošen novac od ulaznica - ističe Dario Kozjak iz koprivničkog DK Sounda. Naš sugovornik na tome nije stao, već je od Senka Vrbanca zatražio da mu potpiše pisanu izjavu o dugovanju.
- Prilažem vam pisanu potvrdu da nam je dužan novac, i to 13 tisuća kuna. Obvezao se da će nam to platiti do 27. listopada. Međutim, nije i mi smo protiv njega odlučili pokrenuti sudski postupak - kaže Dario Kozjak.
Razgovarali smo i sa Senkom Vrbancem koji ne negira svoje obaveze prema koprivničkom obrtu.
Vrbanec: Da, dugujem, ali ni Kozjak nije
odradio sve
- Ja nisam bio izravan organizator koncerta. Kozjak je na facebooku napisao da je u dvorani bilo 2.500 ljudi, a bilo ih je oko 700, ni toliko. U tom poslu ništa ne stoji na mene, nas smo trojica u tom poslu zajedno s ugostiteljem.
Dogovorili smo se da ću riješiti dugovanje jer ga moram platiti iz svog džepa. Kozjak je inzistirao da mu se plati, a mi smo skupljali novac od ulaznica. On je ipak sve isključio u pola 1, s tim da mu videozid nije ni radio, a dogovorili smo da radi do 5 jer smo ishodili i potrebne dozvole do tog vremena. Ako me pitate za potpisanu izjavu da ću mu podmiriti dugovanje, mogu potvrditi da sam je morao potpisati pred svjedocima i ja od toga ne bježim. Ne negiram svoju obavezu, no ne treba zaboraviti da Dario Kozjak nije izvršio svoj dio posla koji je trebao trajati do 5 sati - kaže za list Međimurje Senko Vrbanec.
U organizatore koncerta svakako se ubraja i Elvis Farkaš iz Virovitice. On potvrđuje navode obojice naših sugovornik. Međutim, naglašava i to da je koncert naprasno prekinut Kozjakovim isključivanjem razglasa.
- I neki su menadžeri bili nekorektni u svom dijelu dogovorenih obaveza. Dovodili su pjevače koji su trebali pjevati 45 minuta, a otpjevali su samo po tri pjesme.
To je odgovornost zagrebačkih menadžera koji imaju ekskluzivu s nekim pjevačima. Što se tiče Senka, on je bio zadužen za dogovor o razglasu.
U ponoć je Kozjak isključio razglas i time je sve prekinuto. Osobno sam bio zadužen za plaćanje dvorane, što sam i učinio. Ako mene pitate, takve ćemo spektakle raditi i ubuduće, no nadam se da će ubuduće sve strane biti korektne - ističe Elvis Farkaš.
Kontaktirali smo i v.d. direktora Mesapa Marjana Novaka pitanjem jesu li prema toj tvrtki ugovoreni odnosi ispoštivani.
- Mi smo naše uvjete odredili ugovorno s Elvisom Farkašem. Tražili smo da korištenje dvorane bude plaćeno najkasnije dva dana prije održavanja koncerta i tako je i bilo - zaključuje Marjan Novak.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2897