Arhiva 25.01.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NAŠE PRODAVAČICE: Betex

Robna kuća Betex s velikom samopuslugom i zgodno pozicioniranim kafićem uz ulaz u kojem se može istovremeno ležerno uživati u kavi, nikotinu i listanju friških novina središte je društvenog života na čakovečkom jugu. Tu se u dahu proda velik broj primjeraka MEĐIMURJA.
Ponedjeljkom na večer, budući da u Betexovom samoposluživanju stalno rade najmanje četiri blagajne, najviše novog broja MEĐIMURJA čitatelji primaju iz ruku (u jednoj smjeni) Kristine Bujanić iz Ivanovca, Lidije Martan iz Pribislavca, Marine Plevnjak iz Štefanca i Petre Vizinger iz Nedelišća.
Više od dvjestodvadeset primjeraka plane ponedjeljkom na večer na dva izlaza iz samposluge, za dan-dva već se traži je li što po blagajnama ostalo za zakašnjele kupce.
Lidija kaže da čeka kraj smjene da si pročita horoskop, a doma prvo riješi križaljku, Marina prvo čita vic jer joj to osvježi nevoljenu smjenu ponedjeljkom popodne, a Petra procjenjuje sadržaj po tome kako izgledaju prva i zadnja stranica - tam se već vidi što se isplati pažljivo pročitati!.
U Betexu su dva pravila: ima onih koji dolaze samo po novine. Ponekad dođu prerano, čekaju kombi s novim brojem, pa kad stigne, ide se u kafić s novinama u ruci.
Druga su skupina bračni parovi u kojima jača polovica kavalirski dopušta onoj koja drži tri ugla kuće da uživa do mile volje u šopingu, a sam zbriše s novinama u kafić.
M. Belčić

Izvor: 2961