Arhiva 20.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

NAŠI PRODAVAČI: Betex Domašinec

Jedno od značajnijih mjesta prodaje našeg lista je prodavaonica Betexa u Domašincu, u Ulici Katarine Zrinski, u domašinečkom poslovnom centru. Međimurje je artikl kakvih bi trgovci voljeli imati više, prodaja mu je stabilna i to već dugi niz godina, kaže nam Dušanka Đurkin, poslovotkinja prodavaonice.
Ona vodi petočlanu ekipu prodavačica, a uz nju ovdje rade i Štefanija Žvorc, Snježana Krčmar, Ivana Krznar i Suzana Horvat. Ova Betexova prodavaonica uzima 55 primjeraka našeg lista, što ju smješta u zlatnu sredinu na listi onih koji nam pomažu da svakoga tjedna dođemo do svojih čitatelja. Dušanka kaže:
- Većinom se i proda, ali interes može varirati, ovisno o tome ima li sadržaja vezanih uz Domašinec ili ovaj dio Međimurja. Dobra prodaja tim je značajnija što je konkurencija u trgovačkoj djelatnosti ovdje dosta jaka - tu su i prodavaonice dvaju regionalnih trgovačkih lanaca, a i jednog domaćeg trgovačkog poduzeća. Betexovoj prodavaonici gravitira južni, noviji dio mjesta i Kvitrovec, kaže nam Dušanka. Najveći dio mušterija su stalni kupci, iz susjedstva, a to vrijedi i za za Međimurje. Jedan dio je ipak onih povremenih. Dušanka objašnjava:
- Mi novine dobivamo u utorak, a u Domašincu je to sajmeni dan, zato dođu ljudi iz drugih dijelova mjesta ili iz okolice, pa i oni kupe novine. Dosta je onih među domaćima, a i među onima koji su došli na sajam, koji čekaju da otvorimo u 7 sati. Neki odmah bace pogled na naslovnicu novina i kažu: Daj mi kruh, mlijeko i Međimurje. Ovdje je to skoro narodni običaj.
Dušanka kaže da se najveći dio naručenog kontingenta novina proda već u utorak, do 19 sati, do koliko je prodavaonica otvorena. Ali Domašinec ima još jednu posebnost - to je još uvijek u velikoj mjeri gastarbajterski kraj, što utječe na dinamiku prodaje novina.
- Neki doma dolaze za vikend, pa se dio novina proda i krajem tjedna, a ima i onih kojima se iz drugih razloga nije odmah žurilo. Od broja koji naručujemo na kraju se proda sve ili najveći dio, ovisno i o tome što će zainteresirati ljude.(k)

Izvor: 3060