Arhiva 28.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

NAŠI PRODAVAČI: Centar M Novakovec

U Novakovcu su ranije radile čak četiri prodavaonice, danas su ostale samo dvije, a Centar M u Selskoj ulici jedan je od posljednih malih obiteljskih dućana u Međimurju koji nije pretvoren u samoposlugu i u kojem se roba još uvijek kupuje na samom pultu, kao što je to bilo nekada. Ima to svojih prednosti i mana, ali ipak, kako nam pričaju prodavačice Smiljana Trstenjak i Marijana Zorčec, ostalo je ono najvažnije - neposredan kontakt i komunikacija s kupcima. Zato gotovo da već unaprijed znaju tko će, što i koliko čega kupiti, pa tako znaju i kome, svakako treba ostaviti najnoviji broj Međimurja. Znaju one i koga najviše u novinama zanima sport, koga politika, a tko odmah počne čitati crnu stranu života. Tjedno se u ovom malom dućanu proda tridesetak primjeraka naših novina, a ovisno o tome ima li sadržaja vezanih uz sam Novakovec, ili Općinu Podturen, traži se i primjerak više.
- Naši kupci redovito komentiraju ono što piše u Međimurju. Često su to i glavne teme razgovora u prodavaonici, posebno ako se piše o kakvoj seoskoj ili općinskoj temi, ili o kakvom većem događaju najvaljenom na naslovnoj stranici, potvrđuju Smiljana i Marijana. Obje godinama rade u istoj prodavaonici, pa ne čudi što znaju čak i čitateljske navike svojih kupaca.
- Uglavnom se, kažu naše prodavačice, ljudi prvo zanimaju za teme iz “crne kronike”, oni starijih generacija obvezno komentiraju zahvale i sjećanja jer uvijek netko pozna nekog od pokojnika. One nešto mlađe zanima sport, a dio čitatelja obvezno komentira političke događaje. U zadnje vrijeme, barem sudeći po komentarima, sve je popularnija rubrika glas javnosti. Ako u Međimurju piše nešto o Novakovcu, tada je utorak u prodavaonici “rezerviran” za komentare o tome jer svaki kupac ima potrebu to komentirati. Smiljana i Marijana i same su redovite čitateljice naših novina, odrasle u obiteljima u kojima su se godinama svaki tjedan kupovale naše novine, a tako je i danas. Sadržaju Međimurja ne žele ništa prigovarati, misle kako u novinama ima za svakoga ponešto, za sve uzraste i profil čitatelja. Kažu da bi željele u Međimurju vidjeti više zabavnih sadržaja, a manje politike i gospodarskih tema.
V. Trstenjak

Izvor: 3057