Arhiva 26.12.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

NAŠI PRODAVAČI: Domina M Čakovec

Jedno od onih boljih prodajnih mjesta našeg lista je i pomalo neobično – knjižara Domina M u prizemlju Robne kuće Međimurka, na Trgu Republike u Čakovcu. Ekipu Domine M čine vlasnica Marija Blažić, danas rjeđe na licu mjesta jer poslove uglavnom vodi u sjedištu tvrtke u Nedelišću, ali su tu njene suradnice Suzana Zadravec, poslovotkinja ekipe, Patricija Posavec, Nada Šalamon, Marijana Horvat i Sandra Toplek. Domina M za sobom ima povijest od 18 godina rada i to Suzani Zadravec daje dobar pogled na običaje njihovih i naših kupaca. Knjižara je pomalo neobično prodajno mjesto za novine, navikli smo ih tražiti u kioscima novinskih distributera ili u prodavaonicama naših trgovačkih poduzeća. Suzana kaže ono što smo već naviknuli čuti obilazeći mjesta na kojima se prodaje Međimurje:
- Prodaja lista Međimurje već godinama je stabilna, a sada je i malo povećana, na 60 komada (vrlo respektabilnih s obzirom na gustinu prodajnih mjesta za novine u centru grada, op. nov.). U pravilu se sve proda, neki dođu već u ponedjeljak predvečer i zapitkuju jesu li novine već došle. Ali neki detalji priče su neobični
- Međimurje u Domini M ima znatno veći broj stalnih kupaca od broja koji ona naručuje. Suzana Zadravec objašnjava:
- Velika većina onih koji kod nas kupe Međimurje stalni su kupci, neki od njih rade u Međimurki, ali dobar dio je onih povremenih, koji ga ne kupuju svaki put kod nas, nego kad dođu poslom, zbog kancelarijskog materijala, igračaka ili drugog. Neki već u ponedjeljak pitaju za Međimurje, ali ono što imamo ne prodamo odmah u ponedjeljak na večer ili u utorak ujutro, prodaja ide stalno tijekom tjedna, ali na kraju sve ode.
Našu čitateljsku publiku koja svoj primjerak Međimurja kupi u Domini M zato čine uglavnom ljudi srednje do starije dobi koji prednost daju ozbiljnijim, informativnim sadržajima, kao i ja sama, kaže Suzana.
- Moram pogledati crnu kroniku, a i sve novosti, osobito ono što se događa u školstvu, a i političke aktualnosti.
Suzana dodaje da neki put ona kupuje novine, a neki put ih kući donese njena šogorica. Nada Šalamon, najstarija radnica Domine M, od prvog dana u njoj, rezolutnija je:
- Kupujem ga ovdje, pa kamo bih drugamo išla.
D. Kovač

Izvor: 3009