Arhiva 05.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:59.

NAŠI PRODAVAČI: KITRO 31 Novakovec

U samoposluživanju Kitro 31 u Novakovcu, dobro opskrbljenoj i ugodnoj prodavaonici, Međimurje je najtraženije od svih tiskovina iako ovdje prodaju i druge tjednike i dnevne novine. Tjedno se proda tridesetak komada, ovisno o temama o kojima se piše taj tjedan, a kao i u drugim sredinama, uglavnom se traže sadržaji s „domaćeg“ terena. Ljubazne prodavačice Marija Mihalec i Nataša Čemerika potvrdile su kako utorkom ujutro većina kupaca, uz kruh, obvezno kupi i primjerak Međimurja, a navike naših čitatelja iz Novakovca, kao što se moglo i očekivati, sasvim su u skladu s navikama čitatelja u drugim sredinama po Međimurju.
-I ovdje se prvo pogledaju stranice s događajima iz crne kronike te zahvale i sjećanja, a tek tada ostali sadržaji. Nešto mlađa publika više se zanima za sportske teme, a oni srednjih godina za gospodarske i političke. Naravno da se obvezno komentira ako u novinama ima sadržaja iz našeg neposrednog okruženja, a tada se traži i primjerak više, rekla nam je šefica Marija. Ona osobno, kao i cijela njezina obitelj, također čita Međimurje. Na poslu za to nema vremena, tek na brzinu se pod pauzom povremeno prolista najnoviji broj. Marija preferira nešto ležernije sadržaje poput pozornice, dobrih vibracija i kulture. U Međimurju joj se sviđa to što su sadržaji smisleno posloženi i ne mora dugo tražiti po novinama ono što ju zanima.
U obitelji Čemerika Međimurje je također „obvezno štivo“ - čita se kompletan sadržaj, a Nataša, kao i Marija preferira nešto veselije teme. Naravno da su i njoj najzanimljiviji tekstovi koji se odnose na Novakovec i Općinu Podturen jer pozna ljude o kojima se piše.
O tome bi li nešto promijenile u sadržaju novina ne žele se izjašnjavati, ali kako dobro poznaju navike svojih stalnih mušterija, kažu da su kupci zadovoljni te da komentari ovise većinom o dobi kupca i vrsti sadržaja. Kao i u svakoj maloj prodavaonici, u maloj sredini, i ovdje je odnos s kupcima najvažniji, ali i međusobno povjerenje među prodavačicama, pa su tako djevojke uglas upozorile neka ne zaboravimo spomenuti još jednu zaposlenicu, Antoniju Kranjec. Antoniji je upravo završila smjena, pa se tako „spasila“ od fotografiranja. (vt)

Izvor: 3058