Arhiva 31.10.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

NAŠI PRODAVAČI: KITRO Okrugli Vrh

Trgovac Rudi Horvatić spada među one koji u mjestu u kojem rade poznaju sve mještane, njihov podmladak i podmlatka podmladak. Već trideset jednu godinu Rudi radi u trgovini u Okruglom Vrhu, a prije toga je deset godina radio u Lopatincu u kojem i živi. Na svojevrstan je način kroničar vremena i mjesta u kojem živi i radi, pa za list Međimurje potvrđuje kako u Okruglom Vrhu žive dobri i pristojni ljudi. - Neke kolegice dolaze nam na zamjenu u prodavaonicu jer radimo i nedjeljom, pa imamo slobodne dane. Tad nam ovdje budu kolegice iz drugih mjesta, pa sve uvijek potvrđuju kako su ugodno iznenađene dobrotom naših ljudi. U Okruglom Vrhu ljudi su prije svega skromni, prijazni i vrlo obazrivi. Ako me pitate za list Međimurje, onda vam mogu potvrditi da redovito utorkom komentiramo naslove s naslovnice. Tad je u prodavaonici živahno, a kad na prvoj stranici bude nešto iz naše općine, onda sve primjerke rasprodamo isti dan - kaže nam Rudi Horvatić koji u trgovini Kitro, broj 90, radi s kolegicama Ivanom Tomašić i Silvijom Horvat.
I sam je naš čitatelj, pa priča da naše novine poznaje vrlo dobro. Točno zna gdje će pronaći koju rubriku ili sadržaj, a isto je i s njegovim djedom.
- Svom djedu dandanas nosim list Međimurje da ga pročita. Odrastao sam s tim novinama, u našoj se obitelji Međimurje uvijek čitalo, pa se diskutiralo o događajima.
Nije taj tjednik samo tradicija, već je i dio kulture jer je “pod normalno” da se utorkom kupe kruh, mlijeko i Međimurje. To je više od navike - kaže Rudi Horvatić.

Izvor: 3053