Arhiva 26.07.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NAŠI PRODAVAČI: Kitro Sv. Martin na Muri

Na samoj granici između Vrhovljana i Svetog Martina na Muri nalazi se samoposluga TP 24 Varaždin, prodavaonica koja je u relativno kratkom vremenu zadobila povjerenje kupaca, zahvaljujući prije svega izuzetno ljubaznim prodavačicama. Šefica Ana Kolarić i prodavačice Ivana Turk, Brigita Rebernik, Tea Šajnović i Melita Nemet s kojima smo razgovor vodili za vrijeme smjene znaju svaku želju svojih mušterija i što se najviše kupuje, a utorkom ujutro derfinitivno najtraženija roba je Međimurje. Djevojke nam potvrđuju da se za novo Međimurje kupci raspituju već ponedjeljkom na večer iako naše novine u njihovu prodavaonicu stižu tek u utorak ujutro. Redovito prodaju svih 80 primjeraka, koliko im svakog utorka stiže na police, a i same su naše stalne čitateljice. Interesi su im različiti, pa tako Ivana prvo pročita viceve, Brigitu i Anu zanima i sport, Tea više voli zabavne sadržaje - a svega toga u Međimurju ima u izobilju. U šali kažu da, ako se sve zbroji, pročitaju kompletan sadržaj, od prve do zadnje stranice. Novine se čitaju nakon posla jer za vrijeme radnog vremena nemaju priliku detaljnije se posvetiti temama, a Međimurje se redovito čita i u njihovim obiteljima.
Nemaju primjedbi na vrstu sadržaja i izgled novina, a sudeći po reakcijama mušterija, kupci su također zadovoljni Međimurjem. Naši čitatelji već na blagajni znaju komentirati naslovnicu Međimurja, posebno kakav zvučni naslov, a redovito se komentiraju i teme s područja Općine Sveti Martin na Muri, potvrđuju nam djevojke. Starija populacija uglavnom prvo potraži stranice za zahvalama i sjećanjima te crnu kroniku, dok mlađe čitatelje zanimaju sport i politika.
U njihovoj prodavaonici nema značajne razlike u broju prodanih pimjeraka u ljetnoj i zimskoj sezoni iako zimi, kad su ljudi doma i imaju više vremena, potražnja za Međimurjem zna biti veća od dostavljene količine. Međimurje se sa sobom nosi i na more, pa će tako šefica Ana, koja odlazi na ljetovanje na Murter, sa sobom ponijeti i najnoviji broj.
Početkom tjedna s godišnjeg odmora vraća im se kolegica Melita, tako da nju nismo uspjeli fotografirati, ali su cure uglas zatražile da ju svakako moramo spomenuti.
Usput pozdravljaju i svoje vjerne kupce s kojima su izgradile specifičan odnos povjerenja. Zato ni ne čudi kad utorkom ujutro kupca više ne moraju pitati hoće li u košaricu staviti i Međimurje budući da svakog svog kupca, našeg čitatelja, vrlo dobro poznaju.
V. Trstenjak

Izvor: 2987