Arhiva 22.08.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

NAŠI PRODAVAČI: Kitro Totovec

Prodavaonica tvrtke Kitro broj 32, u samom središtu Totovca mali je seoski dućan u kojem mještani pribavljaju osnovne živežne namirnice i, dakako – list Međimurje.
- Nijedne novine ne prodamo u toliko primjeraka kao Međimurje, rekla nam je odmah na početku posjeta nasmiješena prodavačica Jasmina Hergotić iz Strahoninca koja je protekli tjedan radila u prijepodnevnoj smjeni. Uz nju, u prodavaonici je zaposlena i Totovčanka Sandra Horvat. Prodavaonica je otvorena prije tri godine, a u mjestu svoju prodavaonicu ima i čakovečki lanac Metss.
- Dobivamo po trideset primjeraka lista Međimurje i brzo sve rasprodamo. Na primjer, srijedom, ali jako rijetko, ostane tek pokoji. Ljudima je to navika, a i činjenica je da je Međimurje tradicija, pa i svojevrstan brand našeg kraja. I ja, zajedno sa svojom obitelji, kupujem Međimurje, a čitam ga odmalena.
U onoj sam skupini koja novine ipak čita od naslovnice, pa prema zadnjoj stranici, a ne obrnuto. Naslovnica mi prvo zaokupi pažnju, a nju često komentiraju i naše mušterije dok kupuju svoj primjerak. Tako je, primjerice, podosta pažnje, a bilo je i šaljivih komentara, izazvala nedavna naslovnica s glavom „izvanzemaljca“. Isto tako, nedavno nas je sve i ovdje, u Totovcu šokirala vijest o smrti bivšeg gradonačelnika Branka Šalamona. Uglavnom, najčešće pitanje u prodavaonici utorkom ujutro je - je li stiglo novo Međimurje. Pročitam praktički cijele novine. Svaki dan nešto, sve do novog utorka. Zanimaju me mnoga područja, najviše novosti iz Strahoninca u kojem živim, ali i Totovca. No, pratim sve, od dnevnopolitičkih i gospodarskih, do onih ležernijih tema. List Međimurje je mozaik svega i zaista su prave županijske novine. Jedino sport možda manje pratim, rekla nam je Jasmina Hergotić.(vk)

Izvor: 3043