Arhiva 25.04.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:21.

NAŠI PRODAVAČI: METSS 104 Čakovec

Prodavaonica broj 104 u Čakovcu, u Travničkoj ulici, jedna je od najnovijih, ako ne još uvijek “najfriškija” u METSS-ovom lancu.
U njenom se slučaju stoga ne može govoriti o tradiciji suradnje u našem nastojanju da nakon tiska čim brže dođemo do čitatelja, ali su interesantna i zapažanja o utiranju jedne od novih “staza” na tom putu, kako nam ih iznosi Snježana Laptoš, poslovotkinja ove prodavaonice. Uz nju, u novoj prodavaonici rade Mirjana Novak, Petra Vidović i Ines Krička. Rekla nam je:
- Otvoreni smo 20. listopada. Mnogi zapravo još ni ne znaju da METSS u ovom dijelu grada ima još jednu prodavaonicu, uz onu kod crkve i kod nadvožnjaka.
Polako, ali sigurno stvaramo stalni krug naših kupaca, prvo među onima koji su odmah vidjeli da im je tu bliže nego do drugih dviju prodavaonica. Da stalno rastemo uočava se i na prodaji Međimurja - počeli smo s dvadeset komada, a sad smo već na četdeset. Sve se proda, a najveći dio već u ponedjeljak, a sad novine stignu već dosta rano, kasnije popodne.
Navike naših čitatelja koji svoj primjerak Međimurja kupuju u novoj prodavonici ne razlikuju se od onih u drugima. Prvo se pogleda naslove, kaže Snježana, mada danas nitko nema vremena da bi puno komentirao sadržaj, te dodaje:
- Kupujem i ja ako sam u popodnevnoj smjeni. Kako živim u blizini, po novine dođe moja najmlađa kći. I sve kolegice ovdje kupuju Međimurje.
Zasad glavninu kupaca nove METSS-ove prodavaonice, pa i onih koji tamo kupuju naš list, čine starosjedioci ovog dijela grada, najviše oni za koje je prednost to što imaju trgovinu pri ruci i ne kupuju usput drugdje, kaže Snježana.
Ova trgovina otvorena je zbog toga što se ovaj dio grada razvija, a s vremenom će se popuniti nova stambena zona Martane, pa će nekima - koji sad još daju prednost dosadašnjim prodavaonicama, u naviku prijeći da dođu u novu. METSS stjecanje te navike ohrabruje posebnom akcijom – nedjeljom, ponedjeljkom i utorkom kupci ovdje imaju popust u cijeni od 15 posto, kaže nam Snježana. Predstavljući naše prodavače, malo i pomažemo da se nova prodavaonica “uhoda”.(k)

Izvor: 3026