Arhiva 26.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NAŠI PRODAVAČI: Metss br. 14 Dunjkovec

Mala prodavaonica METSS-a (br. 14) u Dunjkovcu, prepuna svega što prodavaonica prehrambeno-mješovitom robom mora imati, posluje baš po starinski: preko pulta, kao nekad, jer mjesta za uređenje samposluživanja nema. To znači da tri zaposlenice te prodavaonice – rukovoditeljica Marija Tkalec iz Macinca te prodavačice Ivana Novak iz Dunjkovca i Mira Posavec iz Nedelišća kupcima svaki artikl s polica pružaju u ruku, pakiraju u cekere, košare, torbe, vrećice...
Ivana Novak prošlog je tjedna u prijepodnevnoj smjeni radila sama jer još nisu iscurili godišnji odmori, pa žene rade jedna prijepodne, jedna popodne, dok je treća na odmoru. Uslužujući kupce, Ivana nam usput govori:
- Prodamo šezdesetak komada Međimurja tjedno, što nam je prosjek, ali zna se dogoditi da nam novine nestanu već u srijedu ujutro... Ovisi o tome o čemu pišete. Kao i drugdje, utorkom ujutro prvi su kod nas umirovljenici iz susjedstva, a onda dolaze ostali, kako je kome usput. Imamo i stalni krug kupaca, čitatelja Međimurja. Ljeti se događa da se novine prodaju do četvrtka, a zimi se više čita, pa se mora paziti da nam ne ponestanu. No, tu su tri METSS-ove prodavaonice i lako se organiziramo da svi koji žele dobiju svoj primjerak Međimurja.
Zanimljivo je kako mi tu kupce uslužujemo preko pulta, pa smo u bliskom kontaktu s ljudima. Još se nije dogodilo da se odmah ne prokomentira bar jedan naslov s prve stranice, posebno crna kronika ili afere o kojima znate napisati. Ja sam iz Dunjkovca i, ako mogu predložiti – dajte malo napišite o toj našoj gradnji kanalizacije i obnovi cesta. To stvarno predugo ide, jako se puno ljudi ljuti zbog toga. Ako se nešto napiše u novine, onda se odmah sve i pokrene.
M. Belčić

Izvor: 2996