Arhiva 27.12.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:58.

NAŠI PRODAVAČI: Metss br. 5 (Čakovec)

Već desetljećima se u Ulici Vatroslava Lisinskog, u Čakovcu, u žargonu „ispod nadvožnjaka“, nalazi se samoposluživanje – nekad Trgocentrovo, danas tvrtke Metss s brojem 5.
Stanovnici okolnih ulica kvarta Martane, kao i brojni drugi koji stanu „usput“, u prodavaonici kupuju uglavnom osnovne živežne namirnice i, naravno, tisak, a kao i u brojnim drugim međimurskim prodavaonicama – najpopularnija tjedna tiskovina je list Međimurje. To nam je potvrdila i prodavačica Anica Vegi iz Čakovca, a i sami smo se uvjerili. U srijedu ujutro u samoposluživanju više nije bilo nijednog primjerka naših novina.
- Činjenica je da je list Međimurje vrlo popularan. Novi broj dobivamo već u ponedjeljak, rano poslijepodne i nerijetko se zna dogoditi da sve primjerke, a trenutno ih dobivamo 25, prodamo već do kraja dana. Mnogi u ponedjeljak poslijepodne dođu samo po novine. Izgleda da jedva čekaju novi broj. Ako koji put ostane, ali manji broj, to „ode“ u utorak prijepodne. Često se na prodajnom pultu komentira naslovnica koja je uvijek atraktivna, kaže Anica Vegi. I sama godinama čita list Međimurje.
- Uvijek se pronađe zanimljivih tema, pa baš zato ovako, „na prvu“ ni ne znam koja bih područja posebno izdvojila. Možda teme iz Grada Čakovca.
No, tijekom tjedna prolistam i pročitam praktički cijele novine, ističe Vegi. Uz nju, u Metssovoj „petici“ radi i Šenkovčanka Ljubica Treska. Svaka u svojoj smjeni. Anica Vegi kaže kako u samoposluživanju srednje veličine uvijek ima posla, no, to je ipak kvartovski dućan, pa se sa stalnim kupcima stigne i popričati, prokomentirati aktualna događanja.
- Tu mnogo pomaže i list Međimurje koji obuhvaća širok niz tema te je aktualan, zato je svih tih godina i uspješan, zaključuje Vegi.(vk)

Izvor: 3061