Arhiva 16.05.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:18.

NAŠI PRODAVAČI: METSS Domašinec

Među našim najboljim suradnicima, kad je riječ o prodaji novina, je METSS-ova prodavaonica 34 u Domašincu, u Glavnoj ulici. Naručujemo 65 komada i većinom se sve to i proda, kaže nam Katarina Baksa, poslovotkinja prodavaonice.
Katarina na posao dolazi iz Gardinovca, a uz nju je u smjeni prošle srijede bila i Draga Korpar iz Dekanovca, dok u drugoj smjeni rade Tatjana Mučić iz Dekanovca, Marija Grabrović iz Novakovca i Marija Katančić iz Domašinca. Katarina je veteranka u ovoj prodavaonici - još iz vremena kad je međimursku maloprodaju činio nekadašnji “Trgocentar”.
Počela je raditi 1982. godine, a to sigurno dodaje vrijednost njenim ocjenama o tome kako ide Međimurje jer sudi na osnovi staža koji je polovica našeg jubileja.
- Tijekom posljednjih nekoliko godina prodaja je i rasla - pred desetak godina naručivali smo 45 komada. To se dogodilo usprkos tome što su se vremena promijenila. U Domašincu danas još nekoliko tvrtki ima svoje prodavaonice, ali mi smo povoljniji, pa ljudi kod nas onda kupuju i Međimurje.
Tako i treba, kvaliteta novine tek je jedna pretpostavka da one dospiju do čitatelja, drugi je dobra distribucija, odnosno dobri suradnici u prodaji. Ali Međimurje je i artikl kakvog naši prodavači vole.
- Prodaja dnevnih novina je pala, tu se osjetila kriza, ali prodaja Međimurja je stabilna - kaže Katarina.
Još je nešto stabilno, što Katarina sa svoja tri desetljeća iskustva smije konstatirati. Međimurje ima najširu publiku, kupuju ga svi - i stari i mladi. Tu se ništa ne mijenja.(d.k.)
Snimio D. Lesar

Izvor: 2977