Arhiva 20.11.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:20.

NAŠI PRODAVAČI: METSS Hodošan

METSS-ova prodavaonica u Hodošanu nije među najvećima u ovom trgovačkom lancu, negdje je između kategorije manje i srednje veličine. Ne spada ni u krug onih u koje najnoviji broj Međimurja stigne već u ponedjeljak predvečer, ali i ona ima svoj krug vjernih kupaca našeg lista, kaže nam Blaženka Višnjić, poslovotkinja ove prodavaonice. Uz Blaženku iz Hodošana, u ovoj su prodavaonici kupcima na usluzi i Matea Panić iz Donjeg Pustakovca i Silvija Kovačić iz Preloga. Blaženka kaže:
- Dobivamo dvadeset primjeraka Međimurja i sve se proda, čak brzo. U srijedu možda ostanu primjerak ili dva, a onda i to ode. Hodošan je manje mjesto, krug naših mušterija je stalan. Oni su vjerni nama, a neki su vjerni i Međimurju. Ima ih više koji u utorak ujutro čekaju već prije 7 sati, kada otvaramo, kako bi odmah kupili svoj primjerak Međimurja.
Blaženka se slaže s ocjenom da je naš list artikl kakvih bi svaki poslovođa volio više na policama – prodaja mu je osigurana, ima krug stalnih kupaca na koje se može računati i ubuduće. Pretežu oni koji već imaju čitateljski staž, pa tako dijele dio naše tradicije. Blaženka dodaje:
- Najprije se pročita crna kronika, zatim tko je umro - uglavnom se čita od zadnje stranice. To se da zaključiti iz onoga što ljudi kažu.
Neki rado odmah prokomentiraju ono što su u novinama vidjeli. Po svemu sudeći, mještani Hodošana koji u METSS-ovoj prodavaonici kupe naše novine u svojim se čitateljskim navikama slažu s Blaženkom. Ona i sama Međimurje ovdje kupuje i odnese ga kući.
- Donesem novine suprugu, ali za njega sadržaj nije iznenađenje.
Policajac je i već na poslu s kolegama pogleda neke stvari. Crnu kroniku među prvim stvarima, što ih zanima po prirodi posla.
D. Kovač

Izvor: 3004