Arhiva 18.07.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:24.

NAŠI PRODAVAČI: METSS Ivanovec

U samom centru čakovečkog prigradskog naselja Ivanovec, pokraj društvenog doma nalazi se prodavaonica broj 2 čakovečkog Metssa, otvorena odmah nakon što je osnovana spomenuta tvrtka. Samoposluga srednje veličine mjesto je na kojem osnovne životne potrepštine nabavljaju mnogi stanovnici Ivanovca. No, tamo se svakog utorka od ranog jutra kupuje i list Međimurje.
Šefica Ljubica Hajdinjak kaže nam kako već istog dana prodaju gotovo sve od 50 primjeraka, koliko se dostavlja u prodavaonicu. Ako nešto ostane, do kraja se proda u srijedu. Već u samoj prodavaonici komentira se naslovnica, a mnogi prolistaju i cijele novine. Proteklih mjeseci, ističe šefica Hajdinjak, najviše se pričalo o temama vezanima uz legalizaciju i lokalne izbore. Već u prodavaonici zna se, kad se odjednom skupi nekoliko kupaca, razviti prava rasprava. Mještane, dakako, posebno zanimaju novosti iz Ivanovca te pomno prate aktivnosti njihovog mjesnog odbora, kao i udruga, poput KUD-a i DVD-a.
- Zadovoljni smo količinom i kvalitetom informacija iz Ivanovca, no, u listu Međimurje zaista se može pročitati sve. Zastupljene su sve teme - od težih, političkih i gospodarskih do onih koje muče malog čovjeka. Osobito su mi zanimljive priče iz svakodnevnog života, a rado pročitam i ležernije sadržaje. Muški kupci često prokomentiraju i sportske naslove i sadržaje koji se odnose na poljoprivredu. Sve u svemu, list Međimurje i kod nas se, kao vjerujem i u nizu drugih prodavaonica, kupuje znatno više nego neke druge novine ili časopisi. Pojedinci kupe i po nekoliko primjeraka, priča Ljubica Hajdinjak.
Uz nju, u prodavaonici rade i Maja Križaić, Nada Lehkec, Kristina Jambrović i Tanja Bodlović. Zatekli smo ih na okupu, iza podneva, kad se mijenjaju smjene. Prodavačice i same redovno čitaju list Međimurje, isto kao i njihove obitelji.
- To je tradicija, s tim novinama smo odrasle, kažu. (vk)

Izvor: 3038