Arhiva 04.04.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NAŠI PRODAVAČI: METSS Novo Selo Rok

U samoposluzi METSS-a broj 208 u Novom Selu Rok, smještenoj u prizemlju društvenog doma, uz voditeljicu Tatjanu Jalušić iz Novog Sela Rok, zatekli smo i mlade trgovkinje Nikolinu Vargu iz Celina i Leonu Jalušić iz Novog Sela Rok. Sve tri djevojke naše su redovite čiateljice, pa i same nestrpljivo očekuju svaki novi broj Međimurja.
Nikolinu najviše zanima crna kronika, Leonu horoskop i prva stranica s najavama, prema kojima odabire što će kasnije pročitati, a šefica Tatjana pročita cijele novine od prve do zadnje stranice. Međimurje se redovito i pažljivo čita i u njihovim obiteljima. U METSS-u 208 ljubazne cure bez podilaženja priznaju kako je Međimurje vrlo tražena roba na koju se, kako kaže Tatjana, čeka već u ponedjeljak u večernjim satima.
- Kako se sada ponedjeljkom čeka na kombi s najnovijim brojem Međimurja, tako se nekada ispred prodavaonice čekalo na svježi kruh, potvrdila nam je Tatjana koja ima najduži staž. Ipak najveći dio od osamdesetak prodanih primjeraka tjedno čitatelji Međimurja kupe u utorak, u jutarnjim satima, kada se već u trgovini komentiraju teme s naslovnice najnovijeg broja i ponekad povedu zanimljive rasprave.
Djevojke već znaju svakog kupca Međimurja. Zanimljivo im je što u njihovoj prodavaonici broj prodanih primjeraka ne oscilira puno tijekom godine, pa gotovo isti broj naših novina prodaju i zimi i za ljetnih raspusta, kad su ljudi na godišnjim odmorima. Što se dobne strukture naših čitatelja tiče, kažu da niti tu nema pravila. Kupuju svi, od najmlađih do najstarijih mještana ovog dijela Novog Sela Rok.
Tatjana, Leona i Nikolina nemaju zamjerki na sadržaj naših novina, a Međimurje smatraju vjerodostojnim izvorom informacija i novinama “s mjerom” i sadržajem za široku čitalačku publiku.
V. Trstenjak

Izvor: 2971