Arhiva 05.06.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

NAŠI PRODAVAČI: METSS Peklenica

Samoposluga METSS-a broj 249 u Peklenici otvorena je prije nekoliko godina, u neposrednom susjedstvu prodavaonice drugog trgovačkog lanca. Zahvaljujući ljubaznom osoblju i domaćinskoj atmosferi te povoljnim cijenama, prodavaonica je vrlo brzo stekla vjerne kupce. Među mušterijama su i stalni čitatelji naših novina, tako da ljubazne prodavačice Josipa Filipović iz Zasadbrega i Dijana Biber iz Vratišinca već unaprijed znaju kome od kupaca u košaricu treba staviti i najnoviji broj Međimurja. Josipa, voditeljica prodavaonice, i sama je naša vjerna čitateljica. Najviše ju zanimaju su događaji iz njezine općine i, naravno, Grad Mursko Središće budući da od prvog dana radi u ovoj prodavaonici, pa je ovdje već kao doma.
Pročita i horoskop, a zanimaju je i aktualna politička događanja oko izbora za novog međimurskog župana. Dijanu također zanima ishod političke utakmice, pa će sa zanimanjem u Međimurju već u ponedjeljak pročitati rezultate. I njihove mušterije zadnjih nekoliko brojeva komentiraju političke teme, a najviše komentara ipak se može čuti kad god se u novinama piše o kakvoj temi iz Peklenice ili Murskog Središća, a tada uglavnom prodaju sve dostavljene primjerke. Makar, kako u glas kažu Josipa i Dijana, sve novosti iz Peklenice i okolice čuju na blagajni od svojih mušterija. Često se kupci znaju potužiti na probleme, pohvaliti se dobrim vijestima, malo potračati, a Josipa i Dijana sve to moraju odraditi s osmijehom i razumijevanjem.
Kako to već biva u malim sredinama u kojima svi o svima sve znaju, često moraju biti i psiholozi i tješiteljice svojim mušterijama, ali zato dijele i radost sa svojim kupcima u prilikama kad za to ima razloga. Kao i Josipa, i Dijana je naša dugogodišnja čitateljica, a i svi iz njezine obitelji također čitaju Međimurje. Dijanu, osim tema iz njezine sredine, najviše zanimaju zabavni sadržaji, pogleda zahvale i sjećanja i obvezno horoskop. Novine u njihovu prodavaonicu dolaze ponedjeljkom, dosta kasno, tako da se novi broj rasproda uglavnom u utorak, prijepodne. (vt)

Izvor: 3032