Arhiva 12.09.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:25.

NAŠI PRODAVAČI: Metss Sv. Marija

U samposluživanju METSS 206 koje je u Svetoj Mariji preseljeno iz prizemlja društvenog doma u novi, suvremeno uređen objekt nasuprot općinskog ureda radi nešto veća ekipa: Emilija Janković iz Svete Marije je voditeljica, a s njom su u smjeni Marina Orehovec i Nikolet Pintar, također iz Svete Marije, u kontra smjeni su Blaženka Balent iz Čukovca i Silvija Hančić iz Preloga, a tu radi i Silvija Peter iz Svete Marije koja je trenutno na porodnom dopustu.
Blaženka kaže da je s prodajom Međimurja u njihovom samoposluživanju slično kao i drugdje:
- Naši su prvi kupci novina utorkom ujutro prvi susjedi i umirovljenici, ali kad svi redovni čitatelji odnesu svoj primjerak, moramo paziti da nam nekoliko komada (pedesetak primjeraka inače prodajemo) obvezno ostane za naše terence koji petkom s raznih strana dolaze doma na vikend. A ima i onih koji slučajno ne mogu doći baš u utorak, pa znaju nazvati: ostavite mi jedno Međimurje, zutra sikak dojdem... Da ne bi morali ići nekamo dalje po svoj primjerak.
Mi vam tu cijeli tjedan slušamo rasprave o tome što je pisalo u novinama - prvo je politika, onda nogomet, a kad se nakon nekoliko dana prokomentiraju najvažnije teme i pomire oni koji su se i posvađali oko politike ili oko nogometa, kad se slegne prašina oko kakve crne kronike, čeka se novi broj... Samo, vi biste morali malo više dolaziti u donji dio Međimurja - nije Međimurje do Preloga ili samo Čakovec, a onda i, znamo da smo mi malo dalje, mogli biste malo češće do nas doći s kojom šiltericom ili majicom Međimurja. Ljudi se bi se s tim poštimali, to se nosi na more - da se zna otkud smo i tko smo... (MB)

Izvor: 3046