Arhiva 19.09.2012. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:19.

NAŠI PRODAVAČI: METSS Vratišinec

U trgovini Metss broj 39 u Vratišincu prodavačice nas dočekuju s posebnim veseljem. Prvo što nam ističu je da ima ponedjeljaka u kojima radni dan završe s dostavljenim tjednikom Međimurje.
- Kad se sve vremenski dobro poklopi, vaši distributeri dovezu novine već u ponedjeljak, nešto prije 20 sati. Kako pred zatvaranje uvijek imamo i dosta kupaca, svi kupe vaše novine. To je kao poslastica na kraju dana - kaže nam zamjenica poslovotkinje prodavaonice Alenka Šafarić Pleša. U ovoj prodavaonici Ksenija Korunić kao poslovotkinja, Nada Huzjak i Ana Šoltić te Jelena Ter koja dolazi za ispomoć ističu da je tjednik Međimurje uvijek tražen. Ovisno o sadržaju naslovnice, uz kupnju se u prodavaonici uvijek spontano nadovezuju i rasprave.
- Kad se kupuju novine, nekako se podrazumijeva da se i komentira, jer sve je to dio naših života, svakodnevice. Jednako tako, ukoliko se na naslovnici pojavi neki tekst vezan uz Općinu Vratišinec, novine se doslovno razgrabe. U Vratišincu su ukupno četiri prodavaonice i sve imaju list Međimurje, pa se povremeno traži primjerak od jedne do druge prodavaonice - kaže A. Šafarić Pleša. Nju u novinama zanima sve - od aktualnosti do zabave. I njezine kolegice ističu isto. Ukusi i sklonosti različiti su, pa neke prvo čitaju osmrtnice, neke crnu kroniku, a neke najprije potraže horoskop.
- Čitam list Međimurje redovito i uvijek mi za oko zapnu informacije vezane uz Općinu Vratišinec. U pravilu pogledam cijele novine, a zanimaju me aktualnosti vezane uz gospodarstvo, društvena događanja i prosvjeta - kaže Ana Šoltić.

Izvor: 2995